Ukrainos kariuomenė atskleidė paslaptį, kas nutiko su „Bayraktar“ dronais (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas paaiškino, kad kontaktinėje linijoje sumontuota rusų oro gynyba galės numušti turkiškus bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per interviu su Ukrainos žurnalistais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas papasakojo, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo atsargiau naudoti Turkijos gamybos smogiamuosius bepiločius orlaivius „Bayraktar“.

Per pokalbį su teletono vedėjais Jurijus Ignatas buvo paklaustas, ar „Bayraktar“ fronte naudojasi šalies gynėjai. Pasak Ignato, šie bepiločiai orlaiviai naudojami, bet ne fronto priešakyje, nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Ukrainos vadovybė padarė išvadą, kad priešas okupuotose teritorijose palei konflikto liniją įrengė rimtas oro gynybos sistemas.

„Priešas turi oro gynybą ir ją naikiname įvairiomis gynybos pajėgų priemonėmis, bet ji egzistuoja, įvairių tipų. Yra toks dalykas, kuris yra sumontuotas ant daugiaaukščių pastatų Maskvoje – „Pantsir S-1“ – jie yra veiksmingi prieš įvairių tipų UAV“, – pažymėjo pranešėjas.

Apie „Bayraktar“ dronus nuo 3:23 min:

Ignatas pridūrė, kad „Bayraktar“ suvaidino didelį vaidmenį kovose dėl Gyvatės salos, kreiserio „Moskva“ nuskandinime. Jurijaus teigimu, „Bayraktar“ buvo naudojamas ne kreiseriui atakuoti, o „kitam tikslui“. Turkijos dronai dirbo ant Rusijos ginkluotųjų pajėgų įrangos kolonų, kurių buvo šimtai visoje Ukrainos teritorijoje.

 

„Bayraktar“ tada veikė labai patikimai ir efektyviai“, – pabrėžė Ignatas.

Šiuo metu, turėdama informacijos apie priešo oro gynybos sistemas, vadovybė nemano, kad tikslinga naudoti „Bayraktar“ bepiločius orlaivius ten, kur juos galėtų numušti rusai.

„Bayraktar“ vis dar atlieka savo darbą, daro tai per atstumą, ir tai yra gana efektyvus ir modernus ginklas, padedantis mūsų gynėjams žengti tam tikrus žingsnius“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(295)
(6)
(289)

Komentarai ()