Rusai turi planą, kaip sukelti milžinišką cunamį, kuris nušluotų JK ir psichologiškai demoralizuotų visus Vakarus (Video)  (5)

Rusija turi branduolinę torpedą, galinčią sunaikinti Jungtinę Karalystę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos televizijos laidų vedėjas pareiškė, kad šalis turi povandeninio laivo torpedą, galinčią sukelti cunamį, kuris po vandeniu panardintų visą Jungtinę Karalystę. Žurnalistas kalbėjo apie „Poseidon“ – 21 m ilgio, 2 m pločio branduolinį ginklą, galintį po vandeniu skrieti virš 125 km/h greičiu.

Torpedą gali nešti Rusijos povandeninis laivas „Belgorod“, kuris yra didžiausias tokio tipo laivas Rusijos laivyne.

Pasak britų leidinio „The Mirror“, bent viena „Poseidon“ torpeda jau yra pagaminta ir netrukus turėtų būti paruošta kariniam naudojimui.

Manoma, kad branduolinė torpeda iki taikinio gali nukeliauti tūkstančius kilometrų, o tai leidžia „Belgorod“ atakos metu išvengti akistatos su priešo laivynu. Povandeniniam laivui gaminama mažiausiai 30 tokio tipo ginklų.

 

Taip pat, kaip rašo „The Mirror“, bandymus su „Poseidon“ atidėjo COVID-19 pandemija. Kai kurios techninės problemos taip pat atitolino ginkluotės įgyvendinimą.

Pasak Rusijos spaudos, „Belgorod“ vienu metu gali gabenti iki šešių „Poseidon“ torpedų.

 

Pareiškimai apie naująją Vladimiro Putino torpedą sutapo su karo eskalavimu Ukrainoje. JAV, Vokietija, Lenkija ir kitos Europos šalys pažadėjo Kyjivui pristatyti tankų, o tai supykdė Maskvą.

Vakarai „pervertina potencialą, kurį tankai gali suteikti Ukrainos armijai“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. „Šie tankai degs, kaip ir visi kiti“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(55)
(-54)

Komentarai (5)