Ką tik nuskendo net 40 karo lėktuvų talpinantis lėktuvnešis: jūrų ekspertai pašiurpę  ()

Brazilija Atlanto vandenyne prie savo šiaurės rytų pakrantės nuskandino lėktuvnešį, pranešė Brazilijos karinis jūrų laivynas, nepaisydamas aplinkosaugininkų perspėjimų, kad rūdijantis septintojo dešimtmečio prancūzų pagamintas laivas užterš jūrą ir jūrų maisto grandinę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-04 Ką tik nuskendo net 40 karo lėktuvų talpinantis lėktuvnešis: jūrų ekspertai pašiurpę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

32 000 t sveriantis laivas plūduriavo atviroje jūroje tris mėnesius nuo tada, kai Turkija atsisakė jį priimti į metalo laužą, nes tai kėlė pavojų aplinkai, ir laivas buvo nutemptas atgal į Braziliją.

Lėktuvnešis „São Paulo“ nuskandintas vėlai penktadienį per „suplanuotą ir kontroliuojamą nuskandinimą“, sakoma karinio jūrų laivyno pranešime, kuris „leistų išvengti logistinių, veiklos, aplinkos ir ekonominių nuostolių Brazilijai“.

„São Paulo“ korpusas buvo nuskandintas Brazilijos jurisdikciniuose vandenyse 350 kilometrų nuo kranto, 5000 metrų gylyje. Ši vieta pasirinkta siekiant sumažinti poveikį žvejybai ir ekosistemoms, pranešė karinis jūrų laivynas.

Aplinkosaugininkai paprašė Brazilijos vyriausybės sustabdyti skandinimą, teigdami, kad jis „toksiškas“ dėl pavojingų medžiagų, įskaitant 9 tonas asbesto.

 

Clemenceau klasės lėktuvnešis Prancūzijos kariniam jūrų laivynui tarnavo keturis dešimtmečius kaip „Foch“, galintis gabenti 40 karo lėktuvų.

Lėktuvnešį iš Prancūzijos 1998 metais Brazilijos karinis jūrų laivynas nupirko tik už 12 mln. USD, tačiau jam reikėjo 80 mln. USD norint atlikti kapitalinį remontą, o tokių pinigų nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(112)
(-90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: