Galinga jėga: rusams turėtų smogti daugybė priešlėktuvinių tankų iš Kataro  ()

Vokietijos gynybos ministras pažymėjo, kad priešlėktuviniai tankai „Gepard“ efektyviai demonstruoja savo galimybes Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaeigis priešlėktuvinis pabūklas „Gepard“ (SPAAG) arba priešlėktuvinis tankas, kaip jis vadinamas Vokietijoje, teigiamai pasirodė Ukrainos kariuomenės rankose, o dabar Vokietija nori „rasti“ daugiau tokių sistemų Ukrainai, praneša „Sueddeutsche Zeitung“.

Kalbama apie 15 priešlėktuvinių tankų „Gepard“, kurie šiuo atveju yra Katare. Šias sistemas šalis įsigijo, kad užtikrintų stadionų saugumą 2022 m. FIFA pasaulio futbolo čempionato metu. Dabar jie gali vykti į Ukrainą padėti numušti daugiau rusiškų raketų ir UAV.

Šiuo metu Vokietija su Kataro užsienio reikalų ministerija oficialiai aptarė galimybę įsigyti šiuos 15 priešlėktuvinius savaeigius pabūklus, taip pat gauti šaudmenų iš Kataro.

Kaip pažymi naujai paskirtas Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius, šie priešlėktuviniai tankai puikiai pademonstravo savo galimybes kare Ukrainoje, o didesnis kiekis tokių ginklų „tikrai padėtų ukrainiečiams“.

 

Nuo 2022 m. liepos mėn. savaeigiai priešlėktuviniai pabūklai „Gepard“ padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms numušti daugybę oro taikinių. Aktyviai panaudojus šiuos ginklus, iškilo amunicijos šiems priešlėktuviniams tankams trūkumo klausimas, kuris ypač susijęs su tuo, kad Šveicarija blokavo 35 mm sviedinių reeksportą į Ukrainą. Tačiau praėjusią savaitę ši šalis nusprendė šiek tiek nepaisyti savo neutralumo ir panaikinti kai kurių prekių reeksporto tabu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(0)
(129)

Komentarai ()