„Nesuprantu kaip, bet per sekundę iššokau iš tanko“: Ukrainos kariai paskelbė neįtikėtiną tanko T-72B3 užgrobimo istoriją  ()

Tanką apgadino prieštankinė mina, tačiau Ukrainos kariškiai sugebėjo evakuoti techniką ir nuo 2022-ųjų birželio juo kovoti toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai iš 25-osios oro puolimo Sičeslavo brigados per kautynes ​​Donecko srityje užėmė rusų tanką T-72B3. Tai pranešė „ArmyInform“.

Birželio 8 dieną kariai gavo informaciją, kad į miško juostą įvažiavo rusų tankas. Kaip vėliau paaiškėjo, tanko vadas paliko savo įgulą ir pabėgo, vairuotojas žuvo, o ginklininkas buvo sučiuptas.

Tankistas Serhijus sako, kad jam buvo duota užduotis apžiūrėti tanką ir, esant galimybei, nusiųsti į užnugarį. Tankistams saugoti buvo paskirti sargybiniai ir šarvuotas automobilis „Kozak“, kuriuo buvo vykstama į pozicijas.

Pirmiausia kovotojai pamatė, kad T-72B3 užstrigo bokštelis. Serhijus, apžiūrėjęs vidų, suprato, kad užtaisymo mechanizme yra šovinio korpusas, o bokštelis užstrigo, kai ginklo vamzdis atsitrenkė į medį. Kariams pavyko išspręsti problemą. Jie gavo trofėjinę 2019 metų T-72B3 su beveik pilna amunicija. Variklį jiems pavyko užvesti iš trečio bandymo.

 

„Nuvažiavęs tam tikrą atstumą nuo pozicijų, pajutau stiprų sprogimą, sklindantį iš po kovos mašinos dugno. Užvažiavome ant prieštankinės minos. Iki šiol nesuprantu, kaip per sekundę iššokau iš bokštelio. Laimei, sprogimas nelėmė amunicijos detonacijos ar gaisro. Buvo apgadinti tik vikšrai ir sustojo variklis“, – pasakoja Serhijus.

 

Tuo pat metu leidinys pažymi, kad prieš juos važiavęs „Kozakas“ per minų lauką pravažiavo be žalos. Po sprogimo tanko variklio nepavyko užvesti. Visa tai vyko po minosvaidžių ugnimi.

Dėl to kariškiai galėjo palikti tanką, bet ir po to „nuotykiai“ nesibaigė. Be to, „Kozak“ kažkaip sugadino du priekinius ratus iš karto.

Jo žiniomis, tankas dabar kovoja prieš „buvusius savininkus“. Savanoriai per tą laiką šiek tiek pagerino jo kovines galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()