[Nuomonė] „Placebo efektas savižudžiams“: skelbia, ką paniškai daro rusai laukdami „Leopard-2“ tankų  (1)

Laukiant „Leopard-2“, Rusijos tankų įgulos meistriškai didina savo tankų apsaugą. Bet tai nepadės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ir karo apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko savo „Facebook“ paskyroje rašo, kad okupantai didina savo tankų apsaugą.

„Sovietiniai tankai, turintys daug susilpnėjusių zonų, palyginti su vakarietiška technika, gamykloje neįgijo serijinės ir kokybiškos modernizacijos, užtikrinančios reikiamą išlikimo lygį.

T-72B3 susilpnintose zonose yra sumontuoti papildomi dinaminės apsaugos moduliai „Kontakt-5“, taip pat zonose, esančiose bokštelio stoge virš pabūklo gaubto ir prie vairuotojo liuko priekinės šarvų plokštės viršutiniame trečdalyje.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Taip pat pažymėtina, kad T-72B3 tankų bokštelyje, ypač ant stogo, yra reaktyvieji šarvai „Relikt-1“. Taigi, jei gamykla neišsprendė apsaugos padidinimo problemos, ar papildomai prisukti varžtai gali padėti?

Atkreipiu dėmesį, kad „Relikt-1“ yra skirtas apsaugoti borto dalis. Dabar jį galima pamatyti ant apatinės priekinės Rusijos tankų dalies. Tuo pačiu metu ekipažai kartais aukoja šonų apsaugą.

T-72 tankų priekinių šarvų trūkumai žinomi nuo pat jų sukūrimo, tačiau „puikus“, „galingas“ ir „neturintis analogų pasaulyje“ Rusijos karinis-pramoninis kompleksas iki šiol šios problemos išspręsti negali. Nes nėra integruoto požiūrio ir techninių bei technologinių galimybių.

 

Atsižvelgiant į tai, kaip plačiai paplitęs rankinis rusiškų tankų „modernizavimas“, galime teigti, kad, negalėdama užtikrinti gamyklinio tankų apsaugos lygio padidinimo, Rusijos kariuomenės vadovybė davė įsakymą jį padidinti rankiniu būdu.

Rusai bijo susidurti su vakarietiško tipo tankais, kurie yra viena karta pranašesni už savo antikvarinius varžovus, jei ne dviem ar daugiau. Tačiau primityvi papildoma apsauga varžtais ir guminėmis perdangomis labiau primena placebo efektą savižudžiams“, – rašo Aleksandras Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(5)
(184)

Komentarai (1)