Tai darosi rimta: įvyko oro erdvės pažeidimas - į orą pakelti JAV ir Kanados F-22 naikintuvai, skelbiama apie numušimą  ()

Amerikiečių naikintuvas numušė kitą „neatpažintą objektą“, šį kartą pastebėtą Kanados padangėje šeštadienį (vasario 11 d.).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-12 Tai darosi rimta: įvyko oro erdvės pažeidimas - į orą pakelti JAV ir Kanados F-22 naikintuvai, skelbiama apie numušimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacija įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV numušė „didelio aukščio objektą“, skridusį virš Aliaskos. Pažymėtina, kad tai buvo trečias objektas, kuris buvo numuštas per pastarąsias kelias dienas. Savaitę anksčiau Amerikos kariuomenė numušė Kinijos stebėjimo balioną prie Pietų Karolinos krantų.

Šeštadienį JAV naikintuvu F-22 atliko operaciją, kurios metu numušė paslaptingą objektą, kuris, kaip teigiama, buvo cilindro formos.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau sakė, kad objektas buvo numuštas šeštadienį virš Jukono teritorijos Kanados šiaurės vakaruose. Pentagonas teigė, kad objektas pirmą kartą buvo pastebėtas Aliaskoje išvakarėse, o kariuomenės pareigūnai atidžiai jį stebėjo.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Po operacijos Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau pasakė, kad įsakė numušti objektą. „Kanados ir JAV orlaiviai skrido kartu, o JAV F-22 sėkmingai apšaudė objektą“, – tviteryje rašė Trudeau.

 

Trudeau taip pat pažymėjo, kad Kanados pajėgos atgaus ir išanalizuos nuolaužas.

Paklausta apie operaciją ir detales apie objektą, Kanados gynybos ministrė Anita Anand sakė, kad jis yra cilindro formos, tačiau nespėlioja apie objekto kilmę ir paskirtį.

Ji tiesiogiai jo nesusiejo su Kinija, bet ministrė paminėjo, kad jis buvo mažesnis nei prieš savaitę prie Pietų Karolinos krantų numuštas Kinijos oro balionas, bet panašus į jį.

 

Kalbėdama apie bendrą operaciją, Anand sakė, kad jis skrido 40 000 pėdų (12 200 m) aukštyje ir kėlė pavojų civiliniam oro eismui.

Pentagono spaudos sekretorius brigados generolas Patas Ryderis sakė, kad Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadavietė (NORAD) vėlų penktadienio vakarą aptiko objektą virš Aliaskos ir stebėjo jį per paskutines 24 valandas, o prezidentą Joe Bideną jo nacionalinio saugumo komanda nuolat informuodavo nuo tada, kai jį pastebėjo.

„JAV F-22 numušė objektą Kanados teritorijoje naudodamas raketą AIM 9X, glaudžiai bendradarbiaujant JAV ir Kanados valdžios institucijoms“, – pridūrė Ryderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()