„Baisiausias epochos karas“: NYT skelbia apie košmarą, jei Kinija priims sprendimą dėl Rusijos  (4)

Amerikos žvalgybos duomenimis, Pekinas rimtai svarsto galimybę tiekti amuniciją ir ginklus Rusijos kariuomenei. Šiuo atveju karas persikels į visiškai kitokį mastą – tai bus epochinė Vakarų kova su Rusijos Federacija ir Kinija, rašo žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas sako, kad Vašingtonas turi ženklų, kad Pekinas rimtai svarsto suteikti karinę pagalbą Rusijos Federacijai. NYT papasakojo, kaip naujas Šaltasis karas gali kelti grėsmę pasauliui.

Per neseniai įvykusį Vašingtono ir Pekino aukšto rango pareigūnų susitikimą abi pusės pabrėžė, kad nesiekia naujo Šaltojo karo. Tuo pačiu JAV perspėja, kad KLR gali aprūpinti Rusijos Federaciją ginklais ir amunicija karui su Ukraina. Tai rodo blogiausią praėjusio Šaltojo karo laikotarpį, kai JAV ir SSRS, o kartais ir Kinija skyrė didžiulius išteklius užsitęsusiems karams visame pasaulyje.

Prezidentas Joe Bidenas pabrėžia, kad bet kokie Kinijos veiksmai dėl ginklų tiekimo turės rimtų pasekmių. Leidinys teigia, kad Pekino dalyvavimas konflikte iš esmės pakeis karo pobūdį. Tai taps epochą kuriančia kova, kurioje dalyvaus supervalstybės ir jų partneriai: Rusijos Federacija, Kinija, Iranas su Šiaurės Korėja prieš JAV, Ukrainą, Vakarų ir Azijos sąjungininkus, įskaitant Pietų Korėją ir Japoniją.

 

Anthony Blinkenas Minsko saugumo konferencijoje perdavė žinią Kinijos užsienio reikalų ministrui Wang Yi apie tai, kas nutiktų, jei jie pradėtų padėti Maskvai. JAV dabar iš anksto atskleidžia tam tikrą žvalgybos informaciją, kad sužlugdytų Kinijos planus. JAV pareigūnai teigia, kad per karą Kinija sustiprino ryšius su Rusija. Pekinas teikė diplomatinę paramą Maskvai viso karo metu, o Valstybės departamentas oficialiai propagavo antiamerikietiškas ir antiukrainietiškas sąmokslo teorijas, kurios galėjo sklisti iš Kremliaus ir jo sąjungininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(20)
(-11)

Komentarai (4)