„Baisiausias epochos karas“: NYT skelbia apie košmarą, jei Kinija priims sprendimą dėl Rusijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-02-21 01:54
- Čia labai įdomus momentas - Rusijos pralaimėjimas susilpnintų Kinijos pozicijas JAV atžvilgiu; - Tad gali pasikartoti Š.Korėjos scenarijus, kai Kinija padės Rusijai iki tam tikro lygio, t.y. į patį Ukrainos karą nesikiš, bet sugriauti Rusijos tikrai neleis. - Todėl apie Rusijos skilimą dar per anksti fantazuoti. - Beje, Rusija pilnai supranta jog karas pralaimėtas, todėl ji siekia anksčiau siūlyto varianto Š.Korėjos pavyzdžiu - sukurti nemilitarinę zoną netgi nepasirašius taikos sutarties. Jeigu jiems tai pavyks, vadinasi Rusija pasiekė visus užsibrėžtus tikslus - sukurti buferinę zoną, o plataus mąsto puolimas tebuvo karinė žvlagyba, kuri parodė silpnąsias imperijos vietas. - Vakarams tai reikštų I Pas. karo scenarijų - kai su Vokietija pasirašė paliaubas, o po 20 metų Vokietija užkūrė II Pas. karą. Todėl demokratiniam Pasauliui negali būti jokių paliaubų, o tik visiška pergalė: Rusija turi tapti demokratine valstybe.
Gintarinis 2023-02-21 07:18
O kodėl Rusijos subyrėjimas Kinijai nebūtų naudingas? Demokratijos tose atskirose valstybėse vis tiek nebūtų, su kiekviena jų politiškai ir ekonomiškai suartėtų, pigiai gautų žaliavas.
kestutisz 2023-02-21 11:15
Niuansai su tuo pačiu Taivaniu. Pritariu tai nuomonei jei liliputinui būtų paėjusi specobosracija - ta sala būtų buvusi sekanti. Demokratija ar ne tai jiem mažiausiai įdomu, resursus priversta pardavinėti bus bet kuri valdžia.
punktyras 2023-02-21 19:04
Lengviau suartėti su atskiromis valstybėmis ir jų karaliukais/prezidentais/, jų tarpusavio santykiais ir ekonominėmis sąlygomis, ar su vienu vasalu, valdančiu visus feodalus/gubernatorius? Lokali vadžia labiau rūpinasi savo kraštu, nei centralizuota, nes jaučia atsakomybę – nepasiteisinsi Maskvos įsakymais.