[Žinios trumpai] Australijos kariai parodė nerealiai įspūdingą technologiją: telepatinis šunų-robotų valdymas minties galia (video)  ()

Australijos armija turi specialų padalinį „Future Land Warfare“, kuris aktyviai bendradarbiauja su Sidnėjaus technologijos universiteto, Gynybos inovacijų centro ir Gynybos mokslo ir technologijų grupės mokslininkais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos kariškiai išbandė bendrus veiksmus sausumos operacijose šunų-robotų kompanijoje, kurią specialiųjų pajėgų kariai galėjo valdyti minties galia, rašo „Interesting Engineering“.

Robotai šunys valdomi naudojant „HoloLens“ ausines ir specialų dirbtinio intelekto dekoderį, pagrįstą „Raspberry Pi“ kompiuteriu. DI analizuoja smegenų bangų duomenis ir perduoda juos iš žmogaus regos žievės į roboto-šuns „smegenis“, naudodamas aukštųjų technologijų biosensorines ausines. Kariškiai tvirtina, kad išmokti valdyti robotą nėra sunku – jiems pakako kelių bandymų seansų. Nereikėjo per daug „įtempti smegenų“ – pakako tik vizualizuoti savo komandą robotui-šuniui, šiek tiek susikoncentruojant į užduotį.

Atliekant bandymus, specialusis būrys kartu su robotu-šunimi sėkmingai patikrino pastatą, taip pat apėjo saugomą perimetrą. Kaip pažymėjo testuose dalyvavę Australijos gynybos ministerijos kariškiai, jie neturi nė vienos pastabos nei dėl specialiųjų pajėgų komandos, nei dėl kovinio roboto veiksmų. Pasak kariškių, jie ketina ir toliau aktyviau išbandyti įvairius robotizuotus kovinius vienetus bendroms operacijoms galimuose mūšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()