„Lemiamas lūžio taškas“: JAV kongresas paskelbė apie F-16 naikintuvus Ukrainai  (5)

Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Michaelas McCallas teigė, kad koviniai lėktuvai bus pažeidžiami Rusijos oro gynybos, tačiau Kyjivui jų vis dar reikia, nepaisant naujausių prezidento Joe Bideno pareiškimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Respublikonai ir demokratai galėtų įtraukti prioritetines ginklų sistemas į savo pagalbos projektus, kad Baltieji rūmai sutiktų siųsti į Ukrainą naikintuvus F-16.

Apie tai interviu ABC, paskelbtame vasario 26 d., kalbėjo Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Michaelas McCallas.

McCallo teigimu, naikintuvai, kaip ir kiti ginklai, gali pastatyti Kyjivą į „lemiamą lūžio tašką konflikte“.

„Kai suteikiame jiems kažką, kuo jie [ukrainiečiai] tikrai gali pasinaudoti ir ko prašo, jie laimi. Kai mes atidėliojame ir neskubiname dalykų, juos suvaržome, o būtent to Putinas ir nori“, – sakė McCallas.

Tuo pačiu kongresmenas tvirtina, kad ketvirtos kartos naikintuvai F-16 bus pažeidžiami Rusijos oro gynybos. Taip pat politikas, remdamasis aukšto rango Ukrainos ir JAV kariuomenės pareigūnų žodžiais, paneigia Joe Bideno teiginį, kad naikintuvai ir tolimojo nuotolio raketos nėra tai, ko Ukrainai reikia šiuo karo etapu.

 

Vasario 25-ąją JAV prezidentas Joe Bidenas atmetė galimybę aprūpinti Ukrainą naikintuvais F-16, motyvuodamas tuo, kad Ukrainai dabar reikia sunkiosios technikos ir artilerijos.

„Žiūrėkite, mes siunčiame Ukrainai tai, ko, mūsų patyrusios kariuomenės nuomone, jai dabar reikia. Jai reikia tankų, artilerijos, oro gynybos ir HIMARS“, – sakė Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai (5)