Netrukus Ukraina iš Prancūzijos gali gauti legendinius „Mirage 2000“: kas žinoma  ()

Prancūzijos gynybos ministras Sébastienas Lecornu patikslino, kad Ukrainos pilotų mokymai gali vykti Lenkijoje. Pasak jo, Emmanuelis Macronas pareiškė, kad dėl karinės pagalbos Ukrainai nėra jokių tabu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Prancūzija derasi dėl prancūziškų naikintuvų „Mirage 2000“ perkėlimo į Kijevą. Lenkijoje gali būti organizuojami Ukrainos pilotų mokymo kursai. Tai pareiškė Prancūzijos gynybos ministras Sébastienas Lecornu per posėdį Senate vasario 28 d., praneša televizijos kanalas VMFTV.

Senatorius Philippe'as Folliotas pasiteiravo, ar tiesa, kad Paryžius ketina perkelti į Kijevą 12 eksploatuojamų ir saugomų „Mirage 2000“ lėktuvų. Kita senatorė Joelle Harriot-Millam pritarė kolegos klausimui ir jį papildė, ar Prancūzijos oro pajėgos apmokys Ukrainos pilotus Varšuvoje.

Sébastienas Lecornu nepatvirtino nei lėktuvų išsiuntimo, nei pilotų mokymo. Anot jo, dabar prioritetinis klausimas yra ginkluotųjų pajėgų amunicijos siuntimas.

Kartu jis pripažino, kad derybos su Ukraina dėl orlaivių perdavimo ir įgulos formavimo tikrai vyksta.

„Respublikos prezidentas jau pasakė, nėra jokių tabu“, – sakė jis.

Ministras taip pat sakė, kad sunkumai aprūpinant naikintuvus slypi logistikoje, mokymuose ir dėl mechaninės priežiūros.

 

Prancūzijos oro pajėgos turi 195 naikintuvus – 96 „Rafale“ ir 99 „Mirage 2000“, Jūrų pajėgos – dar 40 lėktuvų. „Mirage“ naikintuvų palaipsniui atsisakoma, juos keičia „Rafale“.

„Mirage 2000“ yra ketvirtos kartos prancūziškas daugiafunkcis naikintuvas, sukurtas aštuntajame dešimtmetyje. Prancūzija turi 65 „Mirage 2000D“, galinčius naudoti SCALP raketas, taip pat 12 senstančių „Mirage 2000-5“. Jie gali naudoti nevaldomas ir valdomas bombas bei nešti MICA šeimos raketas „oras-oras“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()