Tai iš karto pakeistų karo eigą ir sukeltų pasaulinę krizę – skelbiama, ką Rusija nori gauti iš Kinijos  ()

Pekinui ginklų tiekimas Rusijos Federacijai gali padėti subalansuoti gynybos santykius su Rusijos Federacija. Kremlius savo ruožtu gaus ginklų, galinčių pakeisti karo veiksmų eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė kare prieš Ukrainą prarado daugiau nei 9 400 technikos vienetų, įskaitant daugiau nei 1 500 tankų. Dėl šios priežasties Amerikos žvalgyba pradėjo fiksuoti, kad Kinija svarsto galimybę tiekti ginklus Rusijos Federacijai. Tai gali pakeisti karo eigą. Apie tai praneša „The Economist“.

Rusijos Federacijai senka šalų, galinčių tiekti ginklus, sąrašas. Baltarusijoje buvę rezervai išnaudoti. Todėl, amerikiečių žvalgybos duomenimis, Kinija svarsto galimybę aprūpinti Rusijos ginkluotąsias pajėgas ginkluote, kuri gali ne tik pakeisti karo eigą, bet ir sukelti pasaulinę krizę tarp JAV/Europos ir Kinijos.

Nuo pat plataus masto invazijos pradžios Rusijos Federacija nuo pirmųjų karo mėnesių prašė ginklų. Bet Pekino pagalba apsiriboja šalmų, dvejopo naudojimo prekių, pavyzdžiui, orlaivių dalių, tiekimu, rašo žurnalistai.

Žiniasklaida taip pat rašė, kad Rusijos Federacija derasi su Kinijos įmone „Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology“ dėl 100 UAV įsigijimo. Taip pat Kinijoje yra reikiamo kalibro šovinių.

Kinijai ginklų tiekimas galėtų padėti atkurti ir subalansuoti gynybos santykius su Rusija. Pažymima, kad Rusijos karinių technologijų importas į Kiniją nuo 2017 iki 2021 metų sudarė 81 proc. Pasak Michaelo Rusho iš Rajamaratnamo tarptautinių studijų mokyklos Singapūre, Pekinas gali padėti Rusijai apeiti Vakarų sankcijas.

 

Mainais Pekinas gali reikalauti RD-180 raketų variklių technologijos erdvėlaiviams ir galbūt balistinėms raketoms. Neatmetama ir povandeninių technologijų bei reaktyvinių variklių perkėlimas orlaiviams.

Kitas argumentas, palaikantis ginklų tiekimą, yra Kinijos nenoras leisti, kad Rusijos Federacija būtų žeminama Vakarų.

Publikacijoje apibendrinama, kad Kinijos pareigūnai tvirtina, kad ginklų Rusijos Federacijai tiekti neketinama. Taip pat neseniai JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad nesitiki reikšmingų Kinijos veiksmų. Situacija gali pasikeisti prasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų pavasario kampanijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(37)
(-29)

Komentarai ()