WSJ skelbia sensaciją: pirmą kartą nuo Rusijos invazijos pradžios su Zelenskiu susitiks Putino sąjungininkas  ()

Kinijos lyderis tikisi aktyvesnio vaidmens sprendžiant karinį konfliktą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas planuoja surengti pirmąjį virtualų susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu nuo plataus masto karo su Rusijos Federacija pradžios. Tai pranešė „The Wall Street Journal“, remdamasis savo šaltiniais.

Anot žurnalo, pokalbis turėtų būti virtualus ir greičiausiai įvyks po to, kai Xi Jinpingas kitą savaitę apsilankys Maskvoje ir susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

WSJ šaltinių teigimu, susitikimas su Putinu ir pokalbis su Zelenskiu gali atspindėti Pekino norą atlikti aktyvesnį vaidmenį tarpininkaujant ir baigiant karą Ukrainoje.

Tiesioginis pokalbis su Zelenskiu, jei jis įvyktų, būtų svarbus žingsnis Kinijos bandymuose atlikti taikdarės vaidmenį, į kurį iki šiol Europoje buvo žiūrima skeptiškai. Tai taip pat sustiprintų Pekino, kaip pasaulinio lyderio, reputaciją, praėjusią savaitę pasiekus netikėtą diplomatinį proveržį tarp Saudo Arabijos ir Irano, rašoma žurnale.

 

WSJ pašnekovai taip pat teigė, kad Kinijos lyderis svarsto galimybę savo kelionės metu aplankyti kitas Europos šalis, tačiau visas jo maršrutas dar nėra oficialiai patvirtintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()