Tokių vaizdų kasdien nepamatysi: Čitos gyventojai parodė tikrąją Rusiją (Video)  (9)

Čitos gyventojai skundžiasi, kad dešimtmečius maitina visą Maskvą, o jie gyvena žeminančiomis sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviaukščių namų rajonas, vadinamas „Socgorodu“, Čitoje atsirado XX a. trečiajame dešimtmetyje. Nuo to laiko, sprendžiant iš nuotraukų ir vaizdo įrašų, niekas nepasikeitė. Namai – tie patys mediniai, suirusios, supelijusios sienos, jokio asfalto, jokio gatvės apšvietimo ir net šiukšlių dėžės. Tačiau ne visi vietiniai gyventojai nori susitaikyti su tokiomis „sąlygomis“ ir pradeda klausti, kodėl naudingosiomis iškasenomis turtingas regionas atsidūrė tokioje baisioje padėtyje.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame du vyrai aptarinėja „Socgorodo“ rajoną Čitoje.

- Kas čia pas jus, karas buvo negi? Kodėl jūs ne su tankais? - juokdamasis klausia vaizdo įrašo autorius.

- Pažiūrėkit, kaip čia apskritai žmonės (gyvena – red. past.), taksi čia nevažiuoja. Atsisako... <...> Čia Brazilija, poilsiaujam! - skundžiasi pašnekovas.

- Pas mus čia p@#$^%$ visame „Socgorode“. Pas mus nėra Donbaso. Pas mus Čita, Rusija, taikos metu“, - pritaria pirmasis.

 

Vyras sako, kad Čita yra „turtingas regionas“, kuris jau daugelį metų maitina visą Maskvą, o darbininkai priversti gyventi blogesnėmis sąlygomis nei benamiai šunys.

„Pas mus visa Mendelejevo lentelė <...>, o gyvename... Šuo geriau savo būdoje gyvena“, - tęsia besipiktinantis rusas, rodydamas į šiukšlėmis apšnerkštą kiemą.

Anot jo, bet kuri numesta cigaretės nuorūka gali užsidegti ir pražudyti žmones, tačiau gatvėje yra tik vienas šiukšlių konteineris, ir tas pats – pilnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(2)
(130)

Komentarai (9)