[ŽT] Viskas ant sprogimo ribos, gali kilti naujas karas: skelbiama, ką daro Azerbaidžanas ir Iranas  ()

Padėtis tarp Azerbaidžano ir Irano sparčiai kaista.

Baku įtaria Islamo revoliucijos gvardijos korpusą (IRGC) šnipinėjimu ir ardomąja veikla, taip pat užsakomomis žmogžudystėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžaniečiai suaktyvino kovą su Irano specialiosiomis tarnybomis po incidento, kai buvo pasikėsinta į parlamento narį Mustafą Fazilą. Incidentas įvyko kovo 28-osios vakarą. Nežinomas asmuo pistoletu šovė išrinktąjį pareigūną, po to greitai iš įvykio vietos pasišalino. Jis ieškomas. Mustafa buvo sužeistas į petį ir koją. Jo gyvybei dabar niekas negresia.

Svarbu tai, kad Islamo revoliucijos globėjų korpuso „Telegram“ kanalas pirmasis pranešė apie pasikėsinimą į Azerbaidžano deputatą. Jis teigė, kad Azerbaidžano liaudies atstovas tariamai žuvo, o tai, laimei, nepasitvirtino. Orientacinė publikacija pasirodė praėjus pusvalandžiui po pasikėsinimo, o tai netiesiogiai patvirtina IRGC dalyvavimą nusikaltime.

Azerbaidžane buvo suimta nemažai asmenų, kurie iš pradžių buvo susiję su IRGC. Per apklausą vienas iš suimtųjų patvirtino, kad jų užduotys buvo įtakingų Azerbaidžano asmenų sekimas ir pasikėsinimai į juos. Dėl pasikėsinimo į Mustafos gyvybę iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį dėl teroristinio išpuolio.

 

Pastebėtina, kad Azerbaidžano ir Irano santykiai pablogėjo ir karinėje srityje. Šalys koncentruoja savo kariuomenes prie sienų, suaktyvina jų budrumą. Laimei, kol kas pasienio ruože incidentų neužfiksuota. Tačiau situacija įtempta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()