Iš Argentinos masiškai vejami rusai: kas nutiko?  ()

Dešimtys rusų turistų išgirdo jiems netikėtą - „ne“. Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, nemažai rusų pabėgo į Turkiją, Tailandą, Indoneziją ir Argentiną. Pastaroji šalis siūlo jiems važiuoti namo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-31 Iš Argentinos masiškai vejami rusai: kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentinos migracijos tarnyba atsisako rusams išduoti leidimus gyventi. Dešimtys, jei ne šimtai rusų nori likti kiek įmanoma ilgiau, tačiau pasibaigus turistinei vizai nebesi svečias.

Rusijos diplomatinės atstovybės Argentinoje konsulinis skyrius praneša, kad Argentinoje dažnėja neigiami sprendimai pratęsti vadinamąją turisto viešnagę ir atsisakymai išduoti leidimą gyventi. Konsulatas žino kelias dešimtis situacijų, kai rusams buvo įsakyta kuo greičiau išvykti iš šalies - jie netgi buvo informuoti, kad jiems gresia deportacija. Kitų šalių piliečiai tokių masinių skundų kol kas nereiškia.

Argentinos migracijos tarnyba atsisakymus aiškina paprastomis taisyklėmis - rusai gali būti šalyje be vizos 90 dienų. Ir tiek. Kodėl jie turėtų likti ilgiau, jei atvyko kaip turistai? Rusija pradeda karus, bet Rusijoje nėra karo. 2022 metais Argentinoje apsilankė 10,5 tūkstančių rusų.

 

Beje, įdomu ir tai, kad į Argentiną plūsta nėščios rusės. 2023 metų vasarį vienu skrydžiu atvyko 33 paskutinės nėštumo stadijos rusės. Vasarį Argentinos migracijos tarnyba pranešė, kad 6 nėščios rusės buvo deportuotos, nes negalėjo įrodyti turistinės kelionės tikslo. Pareigūnai įtaria, kad rusės užsiima „motinystės turizmu“ - nori, kad jų vaikai gimtų Argentinoje ir gautų tos šalies pilietybę.

(107)
(3)
(104)

Komentarai ()