Išsipildė didžiausias Putino košmaras: Turkijos žiniasklaida parodė žemėlapį (Foto)  (1)

Rusija norėjo atitolinti NATO nuo savo sienų, bet tik pablogino situaciją: Turkijos žiniasklaida parodė žemėlapį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos parlamentas penktadienį, kovo 31 d., vienbalsiai patvirtino protokolą dėl Suomijos įstojimo į Šiaurės Atlanto Aljansą. Netrukus rusai prie savo sienų gaus dar daugiau NATO.

Dabar visos karinio bloko narės ratifikavo Suomijos stojimo į NATO sutartį.

Suomija per savaitę galės prisijungti prie NATO ir Turkijos sprendimo dėka tapti visateise organizacijos nare, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Turkijos žiniasklaida iš karto sureagavo į šalies valdžios sprendimą ir trolina Maskvą su nauju žemėlapiu. Kremlius, pradėjęs karą Ukrainoje, baimindamasis NATO artėjimo, padarė priešingą efektą.

Suomijai įstojus į bloką, šalis agresorė turės plačiausią sieną su Aljansu. Bendra Rusijos Federacijos ir Suomijos siena yra 1271,8 km.

Pažymėtina, kad Putino „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslas buvo užkirsti kelią NATO plėtrai į Rytus. Ukrainos įstojimas į NATO sukeltų grėsmę Rusijos Federacijai, kad blokas priartės prie jos sienų, tačiau agresorius savo rankomis tik pablogino situaciją.

 

 

Turkijos žiniasklaidos paskelbtame žemėlapyje: oranžinė spalva – Suomija; žalia spalva – NATO šalys; žalia su dryžiais – Švedija. Beje, Švedijos prašymu diskusijos tebevyksta. Iki šiol Vengrija ir Turkija nėra ratifikavusios jos stojimo į NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(407)
(9)
(398)

Komentarai (1)