Turkijos monstras „Bayraktar Akinci“ pirmą kartą pataikė į taikinį 140 km atstumu (Video)  ()

Bandymų metu „Bayraktar Akinci“ į taikinį Juodojoje jūroje paleido viršgarsinę raketą IHA-230.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-02 Turkijos monstras „Bayraktar Akinci“ pirmą kartą pataikė į taikinį 140 km atstumu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijoje karinis dronas „Baykar Akinci“ pirmą kartą paleido viršgarsinę raketą IHA-230. Išsamią informaciją apie smūgio testus paskelbė Turkijos svetainė „Savunma Sanayi ST“, kurioje aprašoma šalies karinė pramonė.

Kūrėjai pirmą kartą apginklavo „Bayraktar Akinci“ viršgarsine „oras-žemė“ raketa IHA-230, kurią pagamino Turkijos įmonė „Roketsan“. Bandymų metu dronas pakilo iš Skrydžių mokymo ir bandymų centro aerodromo netoli Tekirdago miesto, patraukė į Sinop provinciją ir paleido raketą, kuri sėkmingai pataikė į taikinį už 140 km Juodojoje jūroje.

Kaip pažymėjo žiniasklaida, IHA-230 žymiai padidina drono kovines galimybes. Ji išvysto didelį greitį ir skrenda labai toli, pataikydama į taikinius dideliu tikslumu. Kitas privalumas – „Bayraktar Akinci“ arsenalo išplėtimas, nes tai gali suteikti Turkijos kariuomenei galimybę pataikyti į daugiau įvairaus tipo ir skirtingomis sąlygomis taikinių.

 

Kaip rašo agentūra „Anadolu“, Gynybos pramonės direktoratas prie Turkijos prezidento administracijos pranešė, kad turkai ir toliau aprūpina „Bayraktar Akinci“ turkiška amunicija ir technologijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()