Kaip Rusija užgrobė Kinijos teritoriją  ()

Kiekvienas Kinijos moksleivis ir suaugęs pilietis žino, kaip carinė Rusija pasinaudojo Kinijos silpnumu ir užgrobė Kinijos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs gynybos žvalgybos agentūros darbuotojas, žvalgybos studijų profesorius Fredas Hoffmanas savo „Twitter“ paskyroje rašo, kad į šią prarastą teritoriją, kurią rusai vadina Приаму́рье, o kinai – Wài Manzhōu (Išorinė Mandžiūrija), įeina tokie svarbūs Rusijos Federacijos miestai kaip Chabarovskas ir Vladivostoko uostamiestis.

Vladivostoke (600 tūkst. gyventojų), kurį apie 600 m. po Kristaus įkūrė kinai, iki šiol gyvena didelė kinų mažuma. Kaip carinė Rusija norėjo, kad Vladivostokas būtų jos Ramiojo vandenyno laivyno bazė, taip šiuo metu jūrų prekybos milžinei Kinijai būtų naudinga, kad Vladivostokas turėtų tiesioginę prieigą prie Japonijos jūros.

Prieš Rusijai įsiveržiant į Ukrainą, tikriausiai buvo maža tikimybė, kad Kinijos vadovai rimtai svarstytų galimybę bandyti susigrąžinti prarastas teritorijas. Tačiau pademonstruoti Rusijos kariniai trūkumai ir ekonominis silpnumas iš tiesų gali paskatinti Kinijos vadovus nupūsti dulkes nuo senų žemėlapių ir apsvarstyti scenarijus ir aplinkybes, kuriomis būtų galima bandyti susigrąžinti prarastas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(11)
(136)

Komentarai ()