Kinija kuria tikrą karo monstrą – kartu su naikintuvais J-20 kariaus ir viršgarsiniai dronai: kas žinoma? (Foto, Video)  ()

Ekspertai tikisi, kad FH-97A galės skristi taip pat greitai kaip J-20 ir kompensuos raketų trūkumą kovoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija kuria naują atakos droną FH-97A, kuris galės dirbti kartu su naikintuvu J-20. Apie tai rašo „South China Morning Post“.

Dronas, pavadintas FH-97A, buvo pristatytas 2022 m. lapkritį tradicinėje Zhuhai ginkluotės parodoje kaip „Feihong“, valstybinės Kinijos aerokosminės mokslo ir technologijų korporacijos dukterinės įmonės, sumanymas. Kūrėjai teigė, kad dronas yra skirtas kovai su dideliais ir vidutiniais bepiločiais orlaiviais, taip pat su pilotuojamais koviniais orlaiviais, įskaitant išankstinio įspėjimo orlaivius, strateginius bombonešius ir elektroninio karo lėktuvus.

Dabar Kinijos karo ekspertai rašo, kad jis gali išgarsėti dėl naujausio naikintuvo J-20. Žurnalas „Naval and Merchant Marine“ mano, kad FH-97A galės atakuoti priešą, kad J-20 galėtų sutelkti dėmesį į vadovavimo, valdymo, duomenų paskirstymo ir ryšių slopinimo funkcijas. Toks požiūris, anot analitikų, turėtų padidinti pilotų ir pilotuojamų orlaivių išgyvenimą.

 

Gruodį kitas Kinijos žurnalas „Ordnance Industry Science Technology“ atkreipė dėmesį į FH-97A panašų fiuzeliažo dizainą kaip J-20, kuris sufleruoja tą patį pasiekiamą greitį. Remiantis Zhuhai parodoje atskleista informacija, dronas gali gabenti 8 „išmaniąsias“ raketas „oras-oras“ arba dronus-kamikadzes, o tai kompensuos J-20 amunicijos trūkumą. Slaptasis naikintuvas gali nešti keturias vidutinio ir ilgo nuotolio „oras-oras“ raketas savo pagrindiniame ir po vieną trumpojo nuotolio raketą kiekviename šoniniame ginklų skyriuje.

 

Vakarų žiniasklaida FH-97A pavadino amerikietiško reaktyvinio drono „Kratos XQ-58A Valkyrie“, skirto lydėti pilotuojamus F-35 arba F-22 naikintuvus, klonu. Tačiau Pekine dirbantis karo analitikas Zhou Chengmingas nesutiko, teigdamas, kad modeliai turi skirtingą dizainą ir savų privalumų.

 

 

„Valkyrie“ yra ikigarsinis dronas, o FH-97A – greitaeigis variantas“, – pabrėžė jis.

Karinio jūrų laivyno technologijų ekspertas Li Jie teigė, kad Kinija nepilotuojamus orlaivius pradėjo kurti septintajame dešimtmetyje, o dabar didelis bepiločių orlaivių efektyvumas kare Ukrainoje paskatino Kinijos kariuomenę plėtoti šią industriją derinant dronus su pilotuojamais orlaiviais. Jo nuomone, dronai privers JAV žvalgybinius lėktuvus likti kuo toliau nuo pietrytinės KLR pakrantės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()