JAV išbandys „EC-37B Compass Call“: ginklas, kuris „sutraiškys“ Rusiją ir Kiniją (Foto)  ()

Naujieji EC-37B pakeis probleminius EC-130H ir leis JAV kariams užfiksuoti priešo ryšius ir radarus dideliu atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos ruošiasi į dangų paleisti pirmąjį elektroninio karo lėktuvą EC-37B „Compass Call“. Apie tai rašo „The Defense Blog“, remdamasis gamintojo „L3Harris“ pranešimu spaudai.

 

EC-37B bendrai sukūrė „L3Harris Technologies“, „BAE Systems“ ir „Gulfstream“, kurie netrukus pristatys pirmąjį orlaivį JAV oro pajėgoms. Netolimoje ateityje inžinieriai ketina atlikti pirmąjį skrydį, kad išbandytų naujojo modelio galimybes. Jis turėtų pakeisti pasenusį elektroninio karo lėktuvą EC-130H.

 

EC-37B sukurtas pagal „Gulfstream G550“ civilinį orlaivį, tačiau yra skirtas kariniam naudojimui. JAV kariuomenė tikisi gauti orlaivį, kurį būtų galima visiškai naudoti lauke, nereikalaujant nuolatinės priežiūros angare, kaip reikalauja EC-130H.

Palyginti su senuoju modeliu, „Gulfstream G550“ platforma pasižymi didesniu greičiu, ištverme ir nuotoliu, o tai labai svarbu kovinėms misijoms.

Kūrėjai JAV oro pajėgoms žada orlaivį su patobulintomis galimybėmis slopinti ankstyvojo įspėjimo radarus, taip pat kovoti su priešo elektroniniais trukdžiais.

EC-37B sistema sutrikdo priešo ryšį su vadovavimo ir valdymo stotimis, koordinaciją, reikalingą priešui valdyti kovines pajėgas. Elektroninės karo priemonės yra būtinos JAV ir sąjungininkų taktinėms oro, antžeminėms ir specialiosioms pajėgoms palaikyti, taip pat būtinos priešo oro gynybai slopinti.

Tai ypač svarbu konfliktuose su Rusija ir Kinija - toks ginklas gali tapti lemiamu šiuolaikiniuose mūšiuose. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()