Lukašenka iškviestas ant „kilimo“ Maskvoje: ISW skelbia, kas nutiko  ()

Balandžio 5 ir 6 dienomis Maskvoje vyksta Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Aleksandro Lukašenkos susitikimas. Karo studijų instituto (ISW) analitikai savo balandžio 4 d. ataskaitoje papasakojo, apie ką turbūt kalbėsis Rusijos ir Baltarusijos vadovai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-06 Lukašenka iškviestas ant „kilimo“ Maskvoje: ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot ISW, Putinas greičiausiai bandys priversti Lukašenką giliau integruoti Baltarusiją į „sąjunginę valstybę“. Tai liudija Kremliaus pareiškimas, kad Lukašenka dalyvaus sąjunginės valstybės Aukščiausiosios valstybės tarybos posėdyje. Renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama Sąjungos valstybės sutarties įgyvendinimui per 28 skirtingas programas 2021–2023 m.

Be to, Maskva pareiškė, kad Rusijos ir Baltarusijos pareigūnai planuoja susitarti ir dėl kitų nepatikslintų „praktinių tolesnės integracijos klausimų“. Amerikiečių analitikai yra įsitikinę, kad Putinas gali daryti spaudimą Lukašenkai dėl tolesnės integracijos, motyvuodamas to būtinybę įsivaizduojamomis terorizmo grėsmėmis.

Balandžio 4 dieną Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Sergejus Naryškinas atvyko į Minską susitikti su Baltarusijos lyderiu Aleksandru Lukašenka. Aleksandras Lukašenka Naryškinui sakė, kad Baltarusijoje buvo sulaikytas „teroristas“, kuris „dirbo pagal Ukrainos saugumo tarnybos nurodymus“. Savo ruožtu Naryškinas teigė, kad Lenkijos vyriausybė nori užgrobti vakarines Ukrainos teritorijas. Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas tvirtino, kad Varšuva siekia Ukrainos valstybingumo žlugimo. Taip paruoštas Lukašenka išvyko į Maskvą.

(2)
(31)
(-29)

Komentarai ()