[ŽT] O čia tai bent! Pekinas paskelbė, kam priklauso Krymas  (3)

Kinija paskelbė esanti pasirengusi pradėti diskusijas su ES politikais klausimais, susijusiais su politinių mechanizmų kūrimu karui Ukrainoje užbaigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija paskelbė esanti pasirengusi pradėti diskusijas su ES politikais klausimais, susijusiais su politinių mechanizmų kūrimu karui Ukrainoje užbaigti. Tuo pat metu Pekinas vis dar susilaiko nuo viešo Maskvos nusikalstamų veiksmų pasmerkimo, tačiau nebeslepia nepasitenkinimo V. Putino vykdoma „specialia operacija“.

Trečiadienį, balandžio 5 d., „The New York Times“, prieš susitikimą su Prancūzijos prezidentu ir Europos Komisijos vadovu, paskelbė Kinijos ambasadoriaus Europos Sąjungoje Fu Congo pareiškimą

Jis teisinga linkme pakoregavo abiejų šalių lyderių (Xi Jinpingo ir Vladimiro Putino) pasisakymus apie „beribę draugystę“ ir bendradarbiavimą (turima omenyje praėjusių metų Rusijos Federacijos ir Kinijos vadovų deklaraciją).

„Pareiškimas apie „beribę draugystę“ tarp Maskvos ir Pekino yra ne kas kita, kaip retorinis prietaisas“, – sakė Kinijos ambasadorius Europos Sąjungoje prieš kalbėdamas su Emmanueliu Macronu ir Ursula von der Leyen.

 

Fu Cong taip pat pareiškė, kad Pekinas nepalaiko Kremliaus pradėto karo Ukrainoje.

„Pekinas nepripažįsta Krymo kaip Rusijos teritorijos, kaip ir tų teritorijų, kurios paskelbtos Rusijos dalimi, rudenį įvykusiuose „referendumuose“, – oficialią savo šalies poziciją išsakė diplomatas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(437)
(14)
(423)

Komentarai (3)