Dronas smogė retam Rusijos kompleksui „Aistionok“ – skelbiamas efektingas smūgio video  ()

Stotis padėjo okupantams surasti ir sunaikinti pozicijas, iš kurių Ukrainos ginkluotosios pajėgos šaudė minosvaidžiais, granatsvaidžiais ir artilerijos pabūklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė bepiločio kamikadzės pagalba sunaikino Rusijos radarą „Aistionok“ (Gandriukas) Zaporižios srityje. Apie tai pranešė „Tautos tarno“ liaudies deputatas Jurijus Mysiaginas, Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas.

„Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip dronas-kamikadzė skrieja iki penkiaaukščio gyvenamojo namo ir trenkėsi į anteną. Liaudies deputato žiniomis, sėkmingas ginkluotųjų pajėgų puolimas buvo įvykdytas Nesterjankos kaime, esančiame maždaug už 42 km nuo Zaporižios.

Bepiločio kamikadzės taikinys buvo rusiškas priešbaterinis radaras 1L271 „Aistionok“. Tai radiolokacinė stotis su elektroniniu skenavimu, skirta šaudymo pozicijų žvalgybai, antžeminių taikinių (tankų ar šarvuočių) paieškai.

 

„Aistionok“ automatiškai 30-40 m tikslumu apskaičiuoja šaudmenų rūšį, trajektoriją, paleidimo ir smūgio vietą. Duomenys perduodami artimiausiam Rusijos karių daliniui. Rusai tikina, kad sistema veikia bet kokiu oru, nepaisant lietaus, rūko, pūgos ar dūmų.

 

Kompleksas susideda iš imtuvo su antena, valdymo pulto, atramos-sukimo įtaiso ant trikojo, pirminio informacijos apdorojimo bloko, radijo stoties ir laidais sujungto elektros bloko. Įranga lengvai transportuojama ir surenkama per 5 minutes, priežiūrai reikalingi trys žmonės. Visa informacija rodoma spalvotame valdymo skydelio ekrane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()