„Mes to neleidžiame“. JAV paskelbė apie smūgius Rusijos teritorijoje  (1)

Baltieji rūmai atmetė Vladimiro Putino kaltinimus dėl dalyvavimo „teroristiniuose išpuoliuose“ Rusijos teritorijoje, pažymėdami, kad JAV teikia žvalgybos informaciją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tik tam, kad apsaugotų Ukrainos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos pakomentavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą apie tariamą „Vakarų žvalgybos agentūrų“ dalyvavimą „teroristiniuose išpuoliuose“ Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai pranešė CNN, remdamasi Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatoriumi Johnu Kirby.

„Mes neleidžiame ir neskatiname ukrainiečiams atakuoti už Ukrainos ribų. Ir aš tikrai... ketinu ties tuo sustoti“, – sakė J. Kirby.

Pasak Baltųjų rūmų pareigūno, JAV žvalgyba teikia ukrainiečiams informaciją, kuri padėtų jiems apginti ir išlaisvinti savo teritoriją, kurią neteisėtai okupavo Rusijos pajėgos.

Toks pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai Vladimiras Putinas balandžio 5 dieną Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos posėdyje apkaltino Vakarus bendrininkaujant rengiant „teroristinius išpuolius“ prieš Rusijos saugumo pareigūnus, propagandistus ir visuomenės veikėjus.

 

„Yra pagrindo manyti, kad rengiant tokius sabotažo ir teroro aktus dalyvauja trečiųjų šalių Vakarų žvalgybos tarnybų potencialas“, – sakė Rusijos Federacijos prezidentas.

V. Putino pasisakymai nuskambėjo po balandžio 2 d. vienoje Sankt Peterburgo kavinėje įvykusio sprogimo, per kurį žuvo Rusijos karo korespondentas Vladlenas Tatarskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai (1)