„Tai didžiulis įvykis“ – Piontkovskis skelbia apie naują grėsmę Rusijai  ()

Suomija oficialiai įstojo į NATO, išplėtusi Šiaurės Atlanto aljansą į rytus net 1271,8 km, ir tai yra didžiulis įvykis, mano Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų balandžio 4 dieną Suomija oficialiai tapo NATO nare. Taip pirmą kartą per 19 metų Šiaurės Atlanto aljansas išsiplėtė į rytus. Kaip žinote, Suomija ribojasi su Rusija, ir tai yra dar viena grėsmė Putinui ir Rusijai.

Pasak Rusijos opozicionieriaus, politologo Andrejaus Piontkovskio, tai didžiulis įvykis.

„Suomiams tai yra jų 94 metus trukusio karo su fašistiniu sovietų ir rusų režimu pabaiga. Karas prasidėjo 1939 metų lapkričio 30 dieną ir tik dabar suomiai gali kalbėti apie savo galutinę pergalę“, – interviu sakė ekspertas.

Kaip pažymėjo Piontkovskis, vadinamoji finliandizacija, kurią daugelis Vakaruose primetė Ukrainai, visiškai nereiškė nepriklausomybės, nes visus šiuos metus Suomijai buvo taikomos specialios Maskvos žaidimo taisyklės.

„Tiesą sakant, sunkiais Ukrainai metais, pradedant nuo 2014 m., kovoje su Rusijos Federacija patriotines jėgas labai palaikė didvyriškos Suomijos pavyzdys“, – prisiminė ekspertas.

 

„Vartojau tokį politinį terminą kaip kolektyvinis Mannerheimas* ir visą laiką tikėjausi, kad net ir esant blogiausiam likimo vingiui Ukrainoje visada bus kolektyvinis Mannerheimas. Bet mes laukėme ne tik šio, bet ir šiuolaikinio Čerčilio Zelenskio asmenyje“, – sako Piontkovskis.

* Carlas Gustavas Mannerheimas yra Suomijos valstybės veikėjas, tapęs Suomijos konfrontacijos su Sovietų Sąjunga simboliu per 1939–1940 m. Žiemos karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(2)
(122)

Komentarai ()