[ŽT] Neįtikėtina! Armėnija siunčia kariuomenę į NATO - kas vyksta?  ()

Armėnija tolsta nuo Kremliaus ir artėja prie NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos valdžia, nepatenkinta tuo, kad prorusiškas karinis blokas KSSO nesikiša į Jerevano ir Azerbaidžano konfliktą dėl Karabacho, tad toliau tęsia tolimo nuo Kremliaus ir artėjimo su NATO politiką.

JAV gynybos departamento pirmininko pavaduotoja Sabrina Singh pranešė, kad Armėnijos ginkluotosios pajėgos dalyvaus Šiaurės Atlanto Aljanso šalių karinėse pratybose, kurios vyks artimiausiomis savaitėmis.

Manevrai pavadinimu „Defender-23“ prasidės balandžio 22 dieną 10 Europos šalių teritorijose. Jose dalyvaus 9 000 JAV karių, 17 000 karių iš NATO valstybių narių ir karinio-politinio bloko šalių partnerių, taip pat 17 000 technikos vienetų.

Iš šalių, kurios nėra NATO narės, pratybose, be Armėnijos, dalyvaus Moldova, Kosovas bei Bosnija ir Hercegovina.

 

Šios pratybos vyksta kiekvienais metais. Šį kartą jos truks beveik du mėnesius ir daugiausia dėmesio bus skirta strateginiam JAV pajėgų dislokavimui bei koordinavimui su sąjungininkais ir partneriais Europoje. Pagrindinis manevrų tikslas – pademonstruoti JAV pajėgų, kartu su sąjungininkais, gebėjimą greitai sukomplektuoti bet kokias pajėgas ir priemones mūšio lauke, siekiant atgrasyti tuos, kurie kelia grėsmę taikai Europos teritorijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(5)
(121)

Komentarai ()