JAV kontradmirolas: „griūna didelis Rusijos ir Kinijos melas“ (Video)  (1)

Pasak JAV kontradmirolo Mike'o Studemano, šiuolaikinės technologijos leis atvesti Vladimirą Putiną ir Xi Jingpingą į teismą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai ir Kinijai vis sunkiau vykdyti melagingą propagandą tarptautinėje arenoje dėl plačiai paplitusių vaizdo kamerų. Tai sakė JAV karinio jūrų laivyno žvalgybos biuro vadas kontradmirolas Mike'as Studemanas, praneša „Defence News“.

Nuotraukos, vaizdo įrašai ir kiti vaizdai, kuriuose užfiksuoti mūšiai, kuriuose dalyvauja Rusijos ir Kinijos kariai, pateikė svarbių įrodymų, padedančių atskleisti propagandą, kurią Rusija ir Kinija skleidžia nušviesdamos tarptautinius konfliktus. Mike'o Studemano teigimu, kamerų įrašai galiausiai padės patraukti atsakomybėn Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Kinijos vadovą Xi Jinpingą.

Kaip vieną iš naujausių pavyzdžių jis nurodė amerikiečių žvalgybinio drono „MQ-9 Reaper“, kurį kovo 14 d. virš Juodosios jūros numušė Rusijos orlaivis, katastrofą. Dronų kamerų įrašo dėka visas pasaulis matė, kaip du „Su-27“ netvarkingai skraido, išliedami degalus, kol vienas iš jų susidūrė su MQ-9 ir apgadino pastarąjį.

 

Kameros taip pat užfiksavo Rusijos pajėgų karo nusikaltimus Ukrainoje, taip pat orlaivių perėmimus visame pasaulyje. Pasak Mike'o Studemano, 2021-2023 m. Kinija daugiau nei 100 kartų perėmė JAV orlaivius tarptautinėje oro erdvėje.

„Geriausia ginklų sistema yra ne patranka ar raketa, o fotoaparatas ar vaizdo kamera, kad parodytų pasauliui, kas iš tikrųjų vyksta“, - pabrėžė Mike'as Studemanas. – „Tylėti mano aprašytame pasaulyje ir pataikauti Kinijos vaizdui – ne išeitis. Tai nepadės nei mūsų, nei jokios kitos šalies saugumo interesams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(7)
(171)

Komentarai (1)