Netrukus Vokietijos arsenale pasirodys naujas žvėris: kuo jis bus ypatingas? (Video)  ()

Tankas gaus patobulintus kompozitinius daugiasluoksnius šarvus, optiką, taip pat supaprastintas sąsajas, kad jį būtų lengviau valdyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundesveras planuoja įsigyti mažiausiai 18 naujų tankų „Leopard 2A8“, kurie pakeis Ukrainai perduotus tankus „Leopard 2A6“. Tai pranešė „Army Recognition“, remdamasi „European Sicherheit & Technik“.

Iš pradžių Vokietija planavo įsigyti „Leopard 2A7+“. Dabar gamintojas „Krauss-Maffei Wegmann“ gali gauti reikšmingą vyriausybės užsakymą dėl naujos modifikacijos.

Koks yra „Leopard 2A8“ tanko ypatumas?

Atnaujinimas bus pagrįstas Vengrijai skirta „Leopard 2A7HU“ versija. Vengrija užsakė 44 tokius tankus. Pirmasis naujojo tanko pristatymas gali įvykti jau 2025 m.

„Leopard 2A8“ gaus naują variklį, patobulintą aktyviosios apsaugos sistemą. Pažymima, kad 2A8 turės patobulintą apsaugą nuo prieštankinių ginklų ir minų. Be to, tanke pagerės situacijos suvokimas ir „bendravimas“.

Siekiant pagerinti šarvus, 2A8 gaus sustiprintą 3 kartos sudėtinių daugiasluoksnių šarvų apsaugą. Jame yra didelio stiprumo plienas, volframas, plastikinis užpildas ir keraminiai komponentai. Tankų įgulos gaus optiką, kuri leis atlikti žvalgybą didesniais atstumais. Tankistų patogumui viduje bus įrengtas papildomas aušinimas, o sąsajos bus supaprastintos, kad valdymas būtų intuityvesnis.

 

Atskirai leidinyje pažymima, kad „Leopard 2A8“ bus suderinamas su programuojamais sviediniais. Šio tipo sviedinys leidžia nustatyti detonacijos laiką, maksimaliai padidinant žalą ir sumažinant šalutinius nuostolius. Tuo pačiu metu pabūklas išliks toks pat kaip ir 2A7+“  – „Rheinmetall L55“.

Visi „Leopard 2A8“ atnaujinimai turėtų užtikrinti, kad tankas išliktų didžiulė jėga mūšio lauke ir būtų geriausias pasirinkimas kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()