„Slepiuosi kaip žiurkė. Bijau, kad jie gali mane nužudyti“. Prasidėjo „Wagner“ smogiko medžioklę  ()

„Aš bėgu kaip žiurkė“: Rusijos žiniasklaida rado „vagnerietį“, prisipažinusį dėl žiaurių paauglių nužudymų Ukrainoje Prigožino įsakymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje rastas privačios karinės bendrovės „Wagner“ narys, 48 metų Aleksejus Savičevas, prisipažinęs dėl žiaurių paauglių nužudymų Donbase.

„Vagnerietis“ teigia gavęs 10 000 rublių iš Rusijos žmogaus teisių aktyvisto Vladimiro Osečkino, kuris yra žmogaus teisių organizacijos „Gulagu.net“ įkūrėjas, už interviu, rašoma „Telegram“ kanale „Verstka“.

Pasak samdinio, žmogaus teisių aktyvistas pats susisiekė su juo. Savičevas tvirtina, kad sutiko duoti interviu, kad „tik pavalgytų, kad išgyventų“. „Wagner“ narys skundėsi, kad po interviu sulaukė grasinimų, o dabar bijo represijų ir laksto po Rusijos Federaciją kaip žiurkė.

„... Jis (Osečkinas – Red.) man davė 10 tūkstančių rublių... O dabar sulaukiau grasinimų, skambina, rašo. Nenoriu išvykti iš šalies... Pasakiau tik 10 % to, ką buvo galima pasakyti. Ir už tuos 10 % aš dabar lakstau po Rusiją, ir slepiuosi kaip žiurkė“, – sakė Savičevas.

 

Be to, jis pasakė, kad neturi būsto.

„... Pasislėpsiu, bet ką daryti, neturiu pasirinkimo. Bijau, kad jie gali mane nužudyti. Bet aš būčiau miręs gatvėje. Nors koks skirtumas, ar aš ten mirsiu gatvėje, ar čia, juolab, kad sergu ŽIV“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(5)
(61)

Komentarai ()