Rytų Europoje didžiulis skandalas, ką paskelbė Kinijos ambasadorius (Video)  (3)

Skandalingi Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje Lu Shaye pareiškimai sukėlė reakciją ne tik Ukrainoje, bet ir kitose posovietinėse šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye padarė daugybę skandalingų pareiškimų apie Krymą ir SSRS sudėtyje buvusias valstybes. Viename iš interviu diplomatas suabejojo Krymo ukrainietišku identitetu ir anksčiau SSRS priklausiusių šalių suverenitetu.

Atsakydamas į televizijos kanalo LCI žurnalisto klausimą, ar Krymas yra Ukrainos dalis, Lu Shaye teigė, kad viskas priklauso nuo to, kaip žiūrėsime į šią problemą. Anot jo, situacija šiuo klausimu „nėra tokia paprasta“. Jis taip pat pridūrė, kad „Krymas iš pradžių buvo rusiškas“, tačiau nenurodė, apie kokį laikotarpį kalba.

Atsakydamas į tai, ambasadorių kalbinęs žurnalistas pažymėjo, kad su Krymo nuosavybe viskas aišku: pagal tarptautinę teisę jis yra neatsiejama Ukrainos teritorijos dalis. Kinijos diplomatas atsakė, kad pagal tarptautinę teisę buvusios sovietinės respublikos neturi jokio statuso, nes „nėra tarptautinės sutarties, kuri materializuotų jų suverenitetą“.

Tokie Kinijos diplomato pareiškimai negalėjo likti nepastebėti Kyjive ir kitose posovietinių valstybių sostinėse.

Ukrainos ambasadorius Prancūzijoje Vadymas Omelčenka sakė, kad arba Lu Shaye turi rimtų problemų dėl geografijos, arba jo žodžiai prieštarauja oficialiai Pekino pozicijai – palaikyti Ukrainos valstybės teritorinį vientisumą.

 

 

 

Savo ruožtu Estijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Kinijos ambasadorių, kad paaiškintų Lu Shaye žodžius, kuris abejojo ​​buvusių sovietinių respublikų suverenumu.

Estijos užsienio reikalų ministerija Kinijos ambasadoriaus žodžius pavadino nesuprantamais ir apgailestavo, kad jis laikosi tokios pozicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(26)
(-18)

Komentarai (3)