[ŽT] Ukrainiečių ūkininkai daro neįtikėtinus dalykus: rado būdą, kaip aparti užminuotus laukus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-04-24 11:14
aišku ten tie laukai sunkiai pravažiuojami, bet jei padaryt kažkokį autonominį RC robotuką, kuris visą lauką išvažinėtų su metalo detektorium ir ant GPS`so sumarkiruotų ką gero rado? ariami laukai turėtų būt pakankamai lygūs autonomiškai važinėti, o robotukas pakankamai lengvas?
kestutisz 2023-04-24 14:44
Tiesiog metalo detektorius kažin, praktiškai užstriginėsi kas keli metrai. Dar prieš 30m kai kaime (beveik Kuršo sritis, patys kariniai veiksmai nelabai toje vyko) plėšdavo kokius naujus/ilgai nenaudojamus laukus kokiom bulvėm tai tų gelžgalių po WWII buvo pilna - didelių skeveldrų, uodegų, "limonkių" ir pan. Kažką realiai sprogstamo dar pokario vaikai laužuose sukūreno. Tai su metalo detektorium tik bereikalinga panika būtų :) Dabar jei pervažiavus nesprogo tai gal ir nesprogs, gal tik vėliau ne pačiu traktorium važinės, o gerve kokį tralą tampys. Na arba aišku už maskolių reperacijas važinės, sprogdinis ir toliau važinės nauji modernūs autonominiai traktoriai, kol neišsiminuos visiškai.
Nerkus 2023-04-25 09:29
Paprastuose dirbamuose laukuose metalo yra labai daug, ko tik ten kolukiečiai neprimėtė (noragai, vikšrai, lamai, raktai...)