Galinga jėga: pristatytas naujausias Turkijos monstras „Altay“ – kas tai per žvėris? (Video)  ()

Prezidentas R. T. Erdoganas pareiškė, kad naujasis tankas po bandymų taps pagrindiniu Turkijos armijos koviniu tanku. Mašina buvo sukurta naudojant naujas technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas padarė pareiškimą naujo tanko „Altay“, kuris bus perduotas išbandyti Turkijos ginkluotosioms pajėgoms, perdavimo ceremonijoje.

Anot jo, nepaisant to, kad projektas ne kartą susidūrė su daugybe sunkumų, turkų inžinieriams pavyko sukurti tanką, turintį geresnes galimybes nei prototipas, kuris buvo pristatytas prieš 10 metų. Apie tai balandžio 23 dieną pranešė naujienų kanalas „Haber Global“.

Pasak Turkijos vadovo, po bandymų naujasis tankas taps pagrindiniu Turkijos kariuomenės koviniu tanku. Mašina buvo sukurta naudojant šiuolaikines technologijas, todėl galime manyti, kad „Altay“ yra 3+ kartos pagrindinis mūšio tankas.

 

„Mūsų inžinieriai sunkiai dirbo, kad įveiktų daugybę kliūčių. Jie suprojektavo visas vietines, o ne užsienio posistemes. Rezultatas – naujas „Altay“ su aukštu lokalizacijos lygiu ir pažangiomis technologijomis. Šiame projekte padidinome išgyvenamumą – vieną iš svarbiausių tankų charakteristikų. Transporto priemonė tapo naujuoju tanku „Altay“, kuris yra aukščiau nei trečios kartos tankas“, – sakė Erdoganas.

 

Pirmieji „Altay“ prototipai buvo pademonstruoti 2012 m. Kai kurių ekspertų teigimu, Turkija, būdama NATO narė, vis dėlto nusprendė įsigyti savo tanką, nes, pirma, jis bus pigesnis. Antra, Turkija garantuoja sau ginklų tiekimą, jei kiltų komplikacijų tiekiant ginklus ir komponentus iš sąjungininkų.

Kol kas tiksliai nežinoma, kaip turkų inžinieriai atnaujino „Altay“, tačiau 2018 metais tankas buvo aprūpintas 120 mm „Rheinmetall Rh 120L/55“ pabūklu. Be to, buvo sumontuoti kulkosvaidžiai: 7,62 mm bendraašis su patranka ir 12,7 mm ant nuotoliniu būdu valdomo modulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()