„Jis plieninis žmogus. Per vakarą nužudydavo nuo 50 iki 100 rusų“. Bachmute siaučia užsienio Rembo, rusai skelbia jo medžioklę  ()

Dronų operatorius, kariaujantis Ukrainoje, pasakoja apie Bachmutą ir jo kovotojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai vienas iš nedaugelio „tikrų operatorių“ užsieniečių, kuris buvo Bachmute pastarąjį mėnesį, kai miestas išgyveno sunkiausius laikus, ir dirbo pavojingiausią priešakinio stebėtojo darbą. Tiesiogine prasme virš priešo. Be miego iki 3 parų iš eilės, todėl tranšėjos atrodo kaip atostogos, palyginti su miestu, kuris yra visiškai nenuspėjamas žvėris. Galiu pasakyti, kad jis yra vienas iš gabiausių kada nors mano sutiktų žmonių.

Per pastarąjį mėnesį į miestą nenorėjo patekti net Jungtinės Karalystės SAS savanoriai, nei prancūzai, net keli labai apdovanoti ukrainiečių daliniai... Jis vienas paskutiniųjų paliko Bachmuto miesto centrą. Jis gamindavo C4 užtaisus, ant jų klijuodavo lipnia juosta užrašą „sveikas drauguži“ ir sprogdindavo žudymo skyles sienose, šaudydavo ir kviesdavo artileriją į rusų pozicijas, kartais per vakarą nužudydamas nuo 50 iki 100 rusų, kad patektų ten, kur jam reikėdavo. Jis granatsvaidžiais išmušdavo plienines duris iš vyrių ir naudodavo RPG, kad padarytų skyles pastatuose ir taip užtikrintų švarią matymo liniją.

Rusai desperatiškai bandė rasti jo buvimo vietą, jis gelbėjo ne tik civilius, bet ir medikus, kurie ėjo gelbėti žmonių ir patys pateko į spąstus (gelbėti gelbėtojus)... Saugiausia vieta paprastai būna šalia lifto šachtos, bet tankų sviediniai nunešė žmones tiesiai priešais jį, perskėlę per pusę 8 m betono.

 

Džiaugiuosi, kad šiuo metu jis ir gyvas, ir sveikas. Vaikinui pasisekė, bet jis yra iš plieno. Tai tarsi Rembo.  Kai kiti kareiviai klausia, kodėl jis nebijo, jis atsako, kad bijo, bet mes turime atlikti savo darbą. Jis sako, kad tai blogiau nei absoliučiai viskas, kas kada nors buvo Afganistane ar Irake. Jis sako, kad net jei būtų dalyvavę JAV, būtų buvę daug aukų, rusai būtų prisitaikę, numušę daug lėktuvų ir pan.

Yra daug žmonių, kurie atvyko į Bachmutą pasidaryti asmenukių, vaizdo įrašų ir išvažiuoti... jie nesugeba su tuo susitvarkyti. Situacija ten sudėtingiausia visoje planetoje. Per dieną 10 000 sviedinių ant labai mažo ploto, tai – neįsivaizduojama destrukcija. Neliko nė vieno pastato. Kai kurie pastatai sugriuvo, žuvo daug karių, kurie buvo rūsiuose... Tai yra tos dalys, kuriomis galiu pasidalyti, yra ir sudėtingesnių dalykų, bet Ukrainai nepadės, jei jais pasidalysiu. Apskritai absoliuti situacijos katastrofa.

 

Yra „netoli Bachmuto“ ir yra „Bachmutas“... Yra tikrasis Bachhmutas. Labai nedaug žmonių yra ten patekę iš tikrųjų ir išėję gyvi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(1)
(149)

Komentarai ()