„Gali būti per vėlu!“. JAV Senatas perspėja, kad Bideno veiksmai gali sugriauti kontrpuolimą  ()

Respublikonų partijos senatorius Tomas Cottonas mano, kad amerikiečių tankai galėtų greičiau atvykti į frontą, jei prezidentas Bidenas to norėtų ir būtų tam politinės valios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, balandžio 27 d., JAV senatoriai Tomas Cottonas (R-Arkanzasas) ir Angusas Kingas (R-Meinas) išreiškė nepasitenkinimą tuo, kokiu tempu JAV perduoda „Abrams“ tankus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prieš numatomą kontrpuolimą. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Leidinyje rašoma, kad Kingas susisiekė su generolu Christopheriu Cavoliu, kuris daugiausia dėmesio skiria Pentagono pastangoms apmokyti ir aprūpinti Ukrainos kariuomenę. Respublikonas išreiškė susirūpinimą, kad Ukrainai gali neužtekti ugnies jėgos, ir paragino kuo greičiau dislokuoti ginkluotųjų pajėgų tankus Lenkijoje.

„Šis kontrpuolimas, apie kurį visi kalba, yra ilgiausias pasirengimas smūgiui pasaulio istorijoje. Tai bus apkasų karas ir jame bus naudojami tankai“, - sakė Kingas Senato komiteto posėdyje.

Senatoriaus prielaida, jei amerikiečių tankai neatvyks į Ukrainą iki rugpjūčio ar rugsėjo, kaip pareiškė Pentagonas, „gali būti per vėlu“.

Savo ruožtu Tomas Cottonas teigė, kad, jo nuomone, „Abrams“ tankai galėtų greičiau atvykti į frontą, jei JAV prezidentas Joe Bidenas to norėtų ir tam būtų politinės valios.

„Manau, kad tai atspindi politinį sprendimą atidėti tai, ką pristatome Ukrainai. Tai pasikartojanti istorija, kurią mes nuolat matėme per šį karą“, - sakė Cotton.

„Abrams“ tankų pristatymas į Ukrainą: ką sako Pentagonas

 

Straipsnio autoriai pažymėjo, kad Pentagonas nesutinka su tuo, kad tankų tiekimas tęsiasi lėtai. Kovo mėnesį Gynybos ministerija pranešė, kad JAV iki rudens pristatys „Abrams“ tankus Ukrainai, nors anksčiau buvo teigiama, kad tai bus po metų.

Pentagono spaudos sekretorius Patrickas Ryderis pažymėjo, kad JAV paspartino tvarkaraštį atnaujindamos senesnius M1A1 tanko modelius, užuot pateikusios pažangesnį M1A2 variantą.

„Kalbama apie šio svarbaus kovinio potencialo perdavimą ukrainiečiams kuo greičiau“, – sakė Ryderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()