„Jokiais būdais to nekartokite!“. Kaip Charkivo ūkininkas dirba užminuotuose laukuose (Video)  ()

Perdarytas traktorius su dalimis iš rusiškų tankų valo užminuotus laukus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-29 „Jokiais būdais to nekartokite!“. Kaip Charkivo ūkininkas dirba užminuotuose laukuose (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo ūkininkas Oleksandras Kryvcunas pagamino specialų traktorių, kurio dėka galima išvalyti laukus. Jis valdomas radijo bangomis, o tai reiškia, kad kabinoje nėra vairuotojo. Tačiau vyras įspėja apie pavojų ir prašo to nekartoti.

Apie tai „24 kanalo“ eteryje pasakojo korespondentė Anna Černenko. Ji atkreipė dėmesį į minų pavojų rajone.

Unikalus traktorius

Kai kurias dalis savo traktoriui ūkininkas paėmė iš sunaikintų rusų tankų. Kartu su sūnumi jis sukūrė radijo valdymo sistemą, kad traktorių būtų galima valdyti per atstumą.

„Šis traktorius jau buvo susprogdintas, ištrauktas, suremontuotas ir vėl paleistas į lauką. Rizikuoti savo technika – paties ūkininko sprendimas. Todėl jis akcentuoja saugumą“, – sakė korespondentė.

 

Ji pridūrė, kad prieš karą Oleksandras turėjo didelį ūkį, transporto parką, kurio dalis sudegė per okupaciją. Dalį technikos išvogė kolaborantai, o rusai pavogė naujesnę techniką.

Tačiau ūkininkas nepraranda optimizmo ir dirba toliau. Būtent būsimos sėjos laikas paskatino jį savarankiškai išvalyti minų laukus. Išminuotojai dirba dieną naktį, tačiau nespėja fiziškai apdoroti visos teritorijos.

„Iš šio lauko išminuotojai išėmė 260 minų, 2 priešpėstines, o dabar užsiima išminavimu. Pabrėžiu, kad tai pavojinga, nekartokite to, ką darome“, – sakė Oleksandras.

 

Černenkos teigimu, padėtis dėl minų pavojaus yra viena sunkiausių Charkivo srityje. Balandžio 27 d. netoli Tokarivkos ir Kočubejevkos gyvenviečių, automobilis su elektrikais sprogo užvažiavę ant prieštankinės minos. Vairuotojas mirė, 4 darbuotojai paguldyti į ligoninę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()