„Wagner“ savininkas visai ne Prigožinas! Skelbiama netikėta paslaptis  ()

Vadinamoji „Wagner“ kompanija, kurios vadovu paprastai laikomas Jevgenijus Prigožinas, iš tikrųjų yra slapta tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovai Jevgenijus Prigožinas, Dmitrijus Utkinas ir Andrejus Troševas sukūrė išties nežmonišką sistemą, tačiau jie nėra šios struktūros savininkai, o tik glaudžiai bendradarbiauja su Vyriausiąja žvalgybos tarnyba ir Rusijos saugumo tarnybomis pagal Vladimiro Putino nurodymus. Tai interviu su Alesia Bacman pareiškė žmogaus teisių gynėjas Vladimiras Osečkinas, visuomeninio projekto Gulagu.net įkūrėjas ir vadovas.

Pasak eksperto, daugelis žurnalistų rašo, kad „Wagner“ yra privati karinė bendrovė, kurią sukūrė asmeniškai Prigožinas. Tačiau tai nėra tiesa.

„Tai yra slaptas padalinys, kuris buvo specialiai suformuotas neteisėtumo ir uždarumo principais, siekiant vykdyti įvairias diversijas ir provokacijas išorinėje aplinkoje, užsienyje, ir dalyvauti kariniuose veiksmuose“, - paaiškino Osečkinas. Tai buvo daroma tam, kad atskleidimo atveju paskui nereikėtų prisiimti visos valstybės atsakomybės, bet atsiriboti ir kaltę perkelti vadinamųjų kompanijų atstovams, tokiems kaip Prigožinas.

 

„Dar kartą turiu pabrėžti: tiesioginė atsakomybė už „Wagner“ grupės nusikaltimus tenka Vladimirui Putinui“, - sakė žmogaus teisių aktyvistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(6)
(83)

Komentarai ()