„Prašėme 5 tankų, bet gavome 1. Tada šio tanko įgula pabėgo“. Kadyrovas skelbia netikėtą istoriją apie Rusijos armiją  ()

R. Kadyrovas apibūdino save kaip jaunesnįjį „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino brolį ir paprašė išspręsti konfliktą su Rusijos gynybos ministerija, kad „kadyroviečiams“ nereikėtų kovoti už Bachmutą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-06 „Prašėme 5 tankų, bet gavome 1. Tada šio tanko įgula pabėgo“. Kadyrovas skelbia netikėtą istoriją apie Rusijos armiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas išplatino pareiškimą, kuriame ir pagyrė „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną už jo „indėlį į Donbaso miestų išlaisvinimą“, ir apkaltino jį šiukšlių išnešimu iš namų, ragindamas nereaguoti į sunkumus ir toliau kovoti Bachmute.

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

„Aš oficialiai pareiškiu: niekas nesikeičia, „SVO“ tęsiasi ir tęsis iki pergalingos pabaigos. Tai, kad Jevgenijus Prigožinas nori palikti Bachmutą, yra jo reikalas... Kai užėmėme Mariupolį, prašėme penkių tankų, bet gavome vieną, o šio tanko įgula pabėgo. Turėjome ją sugauti, pargabenti atgal ir pastatyti toliau, kad ji šaudytų... Tokių momentų pasitaiko“, - sakė R. Kadyrovas, užsimindamas apie Rusijos gynybos ministerijos tiekimo problemas.

Jis taip pat patikino, kad „Achmat“ samdiniai yra pasirengę pakeisti „Wagner“ Bachmute, tačiau Kadyrovas tikisi, kad Prigožinas ir toliau disponuos savo samdiniais ta kryptimi.

Jei Prigožinas išvyks su savo daliniu, Kadyrovas atvyks su savo daliniu. Tačiau norėčiau, kad likusius du kilometrus nuo miesto užimtume ne karių gyvybių kaina, o dėl abipusio supratimo, vadų ir kovotojų palaikymo ir ryžto vykdyti Rusijos vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado įsakymą“, - sakė R. Kadyrovas.

 

Kreipdamasis į Prigožiną jis sakė: „Tu žinai, kad mes neturime sviedinių“. Čečėnijos lyderis sakė, kad jam taip pat teko kreiptis į V. Putiną, kad gautų reikiamą kiekį karinės technikos ir amunicijos, nes Rusijos gynybos ministerija nereagavo į okupantų prašymus.

Visa pagrindinė R. Kadyrovo kreipimosi dalis buvo skirta minčiai, kad čečėnų daliniai nuolat susiduria su nepakankama kariuomenės parama, tačiau viešai nesiskundžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(18)
(-12)

Komentarai ()