Ukrainos oro pajėgos paskelbė intriguojančią žinią apie F-16: jie kažką žino (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudos tarnyba užsiminė apie F-16 naikintuvų pasirodymą Ukrainoje artimiausiu metu. Pasak JAV prezidento patarėjo Jake'o Sullivano, amerikiečių naikintuvų Ukrainai prireiks kiek vėliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudos tarnyba pranešė, kad naikintuvai F-16, kurių perdavimą patvirtino JAV, virš Ukrainos skraidys šį rudenį.

Apie tai pranešta oficialioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „Twitter“ paskyroje.

Jungtinės Valstijos leis sąjungininkams perkelti į Ukrainą esamus amerikiečių gamybos naikintuvus F-16. JAV prezidento patarėjas Jake'as Sullivanas sakė, kad dabar Ukrainai nereikia amerikiečių naikintuvų akistatoje su Rusijos Federacija. Bet jų prireiks vėliau.

Tačiau gegužės 20 dieną oficialioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskyroje pasirodė informacija apie F-16 perkėlimą į UKrainą.

„Bus šį rudenį! Didžiausias visų laikų oro pajėgų blokbasteris! F-16 Ukrainos padangėje! Mes ginsime savo dangų!“, – rašoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskyroje.

 

Įrašą papildė lėktuvo su Ukrainos skiriamaisiais ženklais nuotrauka.

 

JAV prezidentas Joe Bidenas anksčiau priešinosi šių naikintuvų perkėlimui į Ukrainą, tačiau dabar tiki ilgalaikio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklavimosi galimybe, priešinantis Rusijos agresijai.

Tokiame sprendime Bideno administracijos pareigūnas mato įsipareigojimą remti Ukrainą ilgalaikėje perspektyvoje.

Sullivanas sakė, kad dabar, kai Vakarai įvykdė savo pažadus pristatyti reikiamą ginkluotę, atėjo laikas paklausti, ko Ukrainai reikės, kad atgrasytų Rusiją ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()