[ŽT] „Ukrainoje jie surado apie 50 papildomų HIMARS“. Kas vyksta?  ()

Rusijos gynybos ministerija kasdieniuose pranešimuose kalba apie sėkminga Ukrainos karinės technikos naikinimą. Įskaitant HIMARS raketų sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėtume Rusijos duomenimis, įsibrovėliai Ukrainoje sunaikino daugiau nei 70 HIMARS, nors Ukraina jų gavo apie 20.

Be to, Rusijos kariuomenė sunaikino beveik visas savaeiges haubicas „Paladin“. Rusijos vaizduotėje nyksta ir kiti Ukrainos ginklai. Pavyzdžiui, balandį Rusijos gynybos ministerija pasakojo kaip jų kapitonas sunaikino keturias  pėstininkų kovos mašinas „Bradley“. Bėda ta, kad „Bradley“ Ukrainai išsiųsti tik sausį ir balandį dar nebuvo pasiekę fronto linijų, nes yra tausojami kontrapuolimui. Vasarį Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie NASAMS priešlėktuvinio komplekso sunaikinimą, bet nepateikė jokių to įrodymų. Neseniai rusai tvirtino Kyjive sunaikinę oro gynybos sistemą „Patriot“, bet tai taip pat pasirodė esąs melas - viena „Kinžal“ raketa negali sunaikinti visos sistemos, nes jos dalys (radaras, vadavietė, keli paleidimo įrenginiai) nebūna vienoje vietoje. „Patriot“ paleidimo įrenginys buvo apgadintas, bet labai greitai buvo sutaisytas.

Neseniai Jungtinė Karalystė nusprendė tiekti Ukrainai sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“. Rusai iš karto pasigyrė, kad sunaikinto jau 8 tokias raketas. Ir nepateikė jokių įrodymų.

Rusija taip pat sunaikino daugiau lėktuvų, nei Ukraina turėjo. Nepaisant to, Ukrainos oro pajėgos vis dar dirba. Rusija dar gyrėsi sunaikinę ir vokiškus „Leopard“ tankus, kurie dar nebuvo užfiksuoti fronte. Ir susidūrimas su „Abrams“ jau įvyko, nors tie tankai dar net nepasiekė Ukrainos.

(88)
(6)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: