Greitas tvarkaraštis: Pentagonas paskelbė galimas F-16 perkėlimo į Ukrainą datas  ()

JAV gynybos ministerija mano, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti daugybę detalių, kad Ukrainos oro pajėgos galėtų naudotis Vakarų orlaiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

F-16 pristatymas į Ukrainą geriausiu atveju užtruks kelis mėnesius. Tokį pareiškimą gegužės 22 dieną paskelbė Pentagono atstovas Frankas Kendalas, rašo CNN.

„Administracija pateikė nedaug detalių apie planą aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas amerikiečių gamybos reaktyviniais ar kitais ketvirtos kartos orlaiviais, pavyzdžiui, kas perduos lėktuvus ar kur tai įvyks. Bet amerikiečių personalas dalyvaus mokymuose su sąjungininkais ir partneriai Europoje“, – sakė jis.

F. Kendalas pabrėžė, kad prireiks nemažai laiko, kol Ukraina galės eksploatuoti F-16.

„Nėra galimybės per mažiau nei po keleto mėnesių į Ukrainos oro pajėgų rankas atiduoti daug F-16 ar kitų Vakarų naikintuvų“, – pridūrė F. Kendalas.

Tačiau tai vis dar gana optimistinis tvarkaraštis, nes, pasak JAV oro pajėgų atstovo, naujam amerikiečių pilotui paruošti paprastai prireikia daugiau nei dvejų metų.

 

Gegužės 21 dieną JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios remti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pilotų mokymo naudoti naikintuvus F-16 procesą, tačiau kol kas neaišku, ar šie lėktuvai bus išsiųsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()