[ŽT] JAV ruošiasi 6 kartos naikintuvo atėjimui. Kaina tiesiog atima žadą (Video)  ()

Šiuo metu F-35 iš esmės yra išskirtinė „Lockheed Martin“ nuosavybė, jis liks toks tol, kol orlaivį naudos oro pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos siekia išvengti klaidų, kurios buvo padarytos naudojant 5 kartos naikintuvą F-35. Artimiausiais metais kariškiai planuoja įsigyti 6 kartos lėktuvą. Apie tai praneša „Defense News“.

Per susitikimą su žurnalistais JAV oro pajėgos sakė, kad ruošiasi NGAD programai – naujos kartos lėktuvų, skirtų dominuoti ore. Viena iš kariškių klaidų naudojant F-35 yra ta, kad jie negavo visų naikintuvo techninės priežiūros duomenų iš rangovo „Lockheed Matrin“.

Daugiau nei prieš 20 metų JAV armija priėmė pirkimo filosofiją, vadinamą „Total System Performance“. Daroma prielaida, kad rangovas turės monopolį orlaiviui per visą jo gyvavimo ciklą.

„Iš esmės tai sukuria amžiną monopolį. Daug metų kovojau su piktnaudžiavimu perkant F-35. Todėl neplanuojame to daryti su NGAD“, - sakė  JAV oro pajėgų sekretorius Frankas Kendalas.

 

NGAD programa bus labai brangi, vienas lėktuvas kainuos kelis šimtus milijonų dolerių. Todėl oro pajėgos negali sau leisti dirbti su keliais rangovais. Todėl 2024 m. trys įmonės varžysis dėl sutarties su Pentagonu. Planuojama sukurti ne tik naikintuvus, bet ir bepiločius orlaivius, kad būsimame oro kare JAV kariuomenė dominuotų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()