Kinija skelbia, kad nuskandino JAV „Gerald Ford“ klasės lėktuvnešį. „Smogėme su hipergarsinėmis raketomis“  (6)

Kinijos kariuomenė, naudodama karinių žaidimų programinės įrangos platformą, imitavo jūrų mūšį su JAV karinio jūrų laivyno flotile. Modeliavimas parodė, kad lėktuvnešį galima sunaikinti naudojant hipergarsines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kariuomenė imitavo mūšio scenarijų prieš JAV karinio jūrų laivyno flotilę, besiveržiančią Taivano link per Pietų Kinijos jūrą. Simuliacija, kurioje buvo atsižvelgta į daugiau nei 20 intensyvių mūšių, parodė, kad Kinijos pajėgos sugebėjo nuskandinti lėktuvnešį USS Gerald R. Ford, panaudodamos 24 hipergarsines priešlaivines raketas. Apie tai gegužės 23 d. buvo pranešta „South China Morning Post“.

Modeliavimas buvo atliktas naudojant didelę karinių žaidimų programinės įrangos platformą, kurią dažniausiai naudoja Kinijos kariuomenė. Karinės pratybos, kurioms vadovavo Cao Hongsong iš Kinijos Šiaurės universiteto, „pademonstravo pragaištingą JAV vežėjų grupės hipergarsinių smūgių poveikį“.

Dėl to modeliavimas parodė, kad beveik visi JAV laivyno antvandeniniai laivai buvo sunaikinti ir galiausiai nuskandinti, sakė stebėtojai. Kartu patikslinta, kad lėktuvnešis tariamai sunaikintas panaudojus palyginti nedaug raketų.

 

„Hipergarsiniai ginklai gali būti „katastrofa“ galingiausiai JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešių grupei, remiantis karo žaidimų simuliacijomis, kurias atliko karinių planuotojų grupė Kinijoje“, – rašo leidinio autoriai.

Taip pat medžiagoje akcentuota, kad modeliavimo procese buvo naudojami du skirtingi hipergarsinių priešlaivinių raketų modeliai, kurių kiekvienas turi skirtingas galimybes. Kai kurios iš šių raketų buvo paleistos net iš Gobio dykumos, o tai pabrėžia padidintą hipergarsinių ginklų nuotolį ir naikinamąjį poveikį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(53)
(-42)

Komentarai (6)