Bus naujas smūgis. Skelbiama, ką 400 Ukrainos karių daro su „Abrams“ tankais  ()

Šimtai Ukrainos karių pradėjo mokytis dirbti su amerikiečių tankais „Abrams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijoje buvo pradėta programa, skirta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mokymui dirbti su amerikiečių tankais „Abrams“. 400 Ukrainos karių jau pradėjo mokymus.

Tai pranešė „The New York Times“, remdamasis informacija iš Pentagono.

Grupė buvo padalinta į dvi dalis. 200 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių pradėjo jungtinės ginkluotės instruktažą JAV kariuomenės mokymo bazėje Grafenvere, taip pat JAV Europos vadovybės poligone Hohenfelse. Antroji 200 karių grupė jau mokosi valdyti „Abrams“.

Numatoma, kad programa truks 10–12 savaičių.

JAV gynybos departamentas jau išsiuntė 31 tanką „Abrams“ į Vokietiją, kad apmokytų Ukrainos karius. Po mokymų tankai kartu su kariškiais vyks į Ukrainą.

Atkreipkite dėmesį, kad Vašingtonas paskelbė apie „Abrams“ pristatymą Ukrainai 2023 m. sausio pabaigoje. Tai yra pagrindinis JAV kariuomenės mūšio tankas, jis laikomas vienu sunkiausių pasaulyje – jo svoris viršija 62 tonas. Jis turi puikias kovines savybes.

Rusijos tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) pakomentavo naujieną apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mokymus.

 

Jis pasiūlė ukrainiečiams panaudoti šiuos tankus antrajame savo didžiojo kontrpuolimo etape. Pirmajame etape į mūšį bus mesti tankai „Leopard“ ir kiti šarvuočiai, kurie jau buvo perkelti į Kyjivą.

„Ukrainos ginkluotąsias pajėgas aprūpinus vokiškais „Leopard“, prasidės „Abrams“ pristatymai. Kažkur iki rudens viskas bus paruošta. Tiesą sakant, mes kalbame apie resursų formavimą antrajam kontrpuolimo operacijų etapui“, – rašė tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()