Kur dingo „Bayraktar TB2“. Skelbiama, kas nutiko su galingu Ukrainos ginklu  ()

Pirmaisiais Ukrainos karo mėnesiais Turkijos dronai „Bayraktar TB2“ buvo Ukrainos gelbėtojas ir karo ateitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė daugybė pranešimų ir vaizdo įrašų, kaip Ukraina ginklais smogė Rusijos tankams, šarvuočiams ir patruliniams laivams. Jų populiarumas netgi įkvėpė populiarią liaudies dainą.

Tačiau praėjus kiek daugiau nei metams, kažkada galingi dronai buvo beveik visi numušti, o tie, kurie liko, buvo „pažeminti“, pasak eksperto, iki žvalgybinių pareigų.

„Bendras tokių bepiločių orlaivių kaip TB2 vertinimas yra toks, kad jie gerai veikia be sudėtingos oro ir elektroninės karo gynybos sistemos“, – „Insider“ sakė Samuelis Bendetas, Karinio jūrų laivyno analizės centro analitikas ir nepilotuojamų bei robotizuotų karinių sistemų ekspertas.

„Kaip palyginti lėtas ir žemai skraidantis dronas, jis gali tapti įvairių gerai organizuotų oro gynybos sistemų taikiniu – tai matėme Libijoje ir Kalnų Karabache“.

Rusija turi sudėtingą elektroninio karo sistemą

Nors pirmaisiais karo mėnesiais Rusija buvo pažeidžiama Ukrainos bepiločių orlaivių smūgių, ji greitai prisitaikė, kad pagerintų savo elektroninio karo priemones ir nuo to laiko numušė ir trukdo daugeliui Ukrainos bepiločių orlaivių.

„Kai Rusijos armija susitvarkė, ji sugebėjo numušti daug TB2“, – sakė Bendetas.

Ukraina pranešė, kad praėjusiais metais nuo Rusijos invazijos pradžios gavo 50 TB2 bepiločių orlaivių, tačiau iki 2022 metų pabaigos jie iš esmės dingo iš mūšio lauko.

Rusijos oro gynybos pajėgų vadas generolas leitenantas Andrejus Deminas tvirtino, kad Rusijos pajėgos balandį sunaikino daugiau nei 100 bepiločių orlaivių.

 

Dabar Ukraina daugiausia naudoja TB2 žvalgybos, stebėjimo ir žvalgybos tikslais, o ne puolimui, sakė Bendetas.

Ukrainos pajėgos naudoja „pažangią bepiločių orlaivių optiką ir jutiklius, kad nukreiptų kitus bepiločius į atakas“.

Iš tiesų, neseniai atliktas vertinimas teigia, kad Rusija yra bepiločių orlaivių karo priekyje ir apskaičiavo, kad jos pajėgos kiekvieną mėnesį numuša apie 10 000 Ukrainos dronų.

Elektroninis karas yra „kritinis Rusijos taktikos komponentas“ ir prisideda prie didžiulių Ukrainos bepiločių orlaivių nuostolių, teigiama JK Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto paskelbtoje ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(13)
(10)

Komentarai ()