„Rimtų problemų pradžia.“ Po smūgio Rusijoje prasideda chaosas  ()

Rusijos savanorių korpuso ir legiono „Rusijos laisvė“ sėkmė gali sukelti rimtą politinę krizę Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir teisės studijų centro vadovas Aleksandras Musijenka sakė „24 kanalui“, kad dabar svarbu ne tai, kiek savanorių vyks į Belgorodą, o tai, kokias visuomenės nuotaikas tai sukels Rusijoje.

Jis sakė, kad Rusijos savanorių korpuso (RSK) ir legiono „Rusijos laisvė“ (LRL) reidas turės keletą pasekmių. Svarbiausia, kad Ukrainos pusėje kovojantys Rusijos savanoriai įgis gerbėjų. Tarp jų bus ir tų rusų, kurie nusiteikę prieš Putiną.

„Kalbame apie tuos rusus, kurie norėtų tapti Rusijos opozicijos dalimi, bet negalėtų to padaryti, nes Rusijos opozicija dabar daugiausia yra Vakaruose“, - pažymėjo Karo ir teisės studijų centro vadovas.

Taip pat rusų savanoriai įgaus šalininkų tarp Rusijos saugumo pajėgų. Musijenka sako, kad tarp Rusijos saugumo tarnybų jau yra diversantų, kurie padeda RSK ir LRL. Be to, Rusijoje didės nesutarimai tarp skirtingų grupių.

 

„Rusijos viduje bus skirtingų opozicinių grupių. Kremliaus valdžia neturės laiko į tai reaguoti. Tai tik pakurstys politinio nestabilumo liepsną. Jau dabar tikrai žinome bent tris Rusijos karines organizacijas, kurios pasirengusios veikti Rusijoje – RSK, LRL ir Prigožino samdinius. Tai, kas vyksta dabar, yra tik rimtų problemų pradžia“, - įsitikinęs A. Musijenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: