[ŽT] Įvyko visiškai slaptas susitikimas. Skelbiama galinga žinia dėl F-16 (Video)  ()

Ukraina sulaukė puikių pasiūlymų iš savo sąjungininkų Europoje dėl naikintuvų F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl NATO naikintuvų F-16 pristatymo Ukrainai klausimo jau padaryta rimta pažanga. Europos partneriai turi galimybę ir yra pasirengę duoti Kyjivui nemažą kiekį šių orlaivių. Šia džiugia žinia su žurnalistais pasidalijo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Jis sakė, kad vizito Moldovoje metu dėl F-16 slaptai susitiko su daugelio sąjungininkų šalių atstovais. Rezultatai jį džiugino. Jie patvirtino, kad yra pasirengę dalytis su Ukraina naikintuvais. O pasiūlymų yra labai daug.

„Negaliu kalbėti apie smulkmenas... Kalbėsime, kai žinosime konkretų naikintuvų skaičių. Partneriai žino, kiek jų mums reikia... Labai džiaugiuosi gauta informacija... Tiesiog atėjo laiminga diena. Kartais reikia kažkaip susitarti dėl 1-2, o čia pateiktas rimtas, galingas pasiūlymas“, – sakė Ukrainos vadovas.

 

Jis patikslino, jog šie pasiūlymai dar turi būti pasirašyti kaip konkretus susitarimas. Be kita ko, reikalingas oficialus Amerikos, kuri yra F-16 autorinių teisių turėtoja, sutikimas. Anksčiau JAV prezidentas Josephas Bidenas asmeniškai patvirtino naikintuvų F-16 perdavimą į Kyjivą.

Belgija, Danija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija ir Portugalija gali dalytis savo karo orlaiviais su Kyjivu. Jie preliminariai įtraukti į vadinamąją „naikintuvų koaliciją“, kurią sukūrė Ukraina.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(4)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: