JAV skelbia apie įspūdingą karinės pagalbos paketą Ukrainai – gaus monstrinių raketų  ()

JAV pagalbos programa skirta ilgalaikiams Ukrainos gynybos poreikiams tenkinti. Ji apims „Raytheon“ ir „Lockheed Martin“ raketų sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau šį penktadienį Pentagonas ketina paskelbti apie ilgalaikį ginklų paketą Ukrainai, įskaitant oro gynybos amuniciją, kurios vertė viršija 2 mlrd. USD.

Bloomberg“ teigimu, lėšos, kurios bus skirtos pagal Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyvą (USAI), naudojamos raketų paleidimo priemonėms ir raketoms „Hawk“, taip pat dviejų tipų pažangioms oro gynybos raketoms, tinkančioms „Patriot“ sistemai, įsigyti.

Viena iš jų – „Lockheed Martin“ pagaminta „Patriot Advanced Capability Missile-3“ (Pac-3). Kita „Raytheon Technologies“ valdoma patobulinta raketa (GEM-T). Teigiama, kad GEM-T „suteikia geresnių galimybių numušti taktines balistines raketas, sparnuotąsias raketas ar priešo lėktuvus, papildant PAC-3“.

USAI iniciatyva paremta ankstesnėmis pastangomis padėti Ukrainos oro gynybos sistemai kovoti su Rusijos invazija.

Kaip pažymi „Bloomberg“, programoje numatytos sutartys apie pristatymą per mėnesius ar net metus, kad būtų patenkinti ilgalaikiai šalies saugumo poreikiai.

 

Leidinys primena, kad pernai lapkritį JAV paskelbė, kad „Hawk“ sistemas tieks iš savo atsargų, tačiau jos bus suremontuotos USAI lėšomis.

„Oro gynyba buvo svarbiausias Ukrainos prioritetas, siekiant atremti naujausias oro ir antžeminių sparnuotųjų bei balistinių raketų atakas prieš miestus ir užtikrinti priedangą nuo Rusijos orlaivių ilgai laukto kontrpuolimo metu“, - rašo „Bloomberg.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()