„Kinija pirmą kartą įsikišo į karą.“ „Bild“ skelbia grėsmingą žinią (Video)  ()

Vokiškas „Bild“ leidinys paskelbė medžiagą, kurioje teigiama, kad Kinijos Liaudies Respublika tiekia ginklus ir šarvuočius Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių leidinio „Bild“ analitikas Julianas Repke priėjo išvados, kad Kinija aprūpino Rusiją karine technika vadinamajai „specialiajai operacijai“ Ukrainoje.

Neseniai Rusijos diktatoriaus Putino globotinis Čečėnijoje Ramzanas Kadyrovas savo „Telegram“ paskyroje prasitarė, kad Kinijos „Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing“ šarvuočiai pristatyti į batalioną „Achmat“, kuris, kaip žinoma, kovoja Ukrainoje. Buvęs čečėnų separatistas, Ičkerijoje išdavęs savo kovos draugus ir perėjęs į Putino pusę, paskelbė vaizdo įrašą su Kinijos šarvuočiais.

Ekspertas išanalizavo Čečėnijos vadovo paskelbtą vaizdo įrašą.

Kinija į karą įsikišo pirmą kartą ir, kas galėjo pagalvoti, Rusijos pusėje“, – ironiškai pabrėžė Julianas Repke.

Jis pridūrė, kad kadangi, anot R. Kadyrovo, „Achmat“ buvo nupirkti 128 Kinijos šarvuočiai, tokios technikos eksportas negalėjo vykti be valdančiosios Kinijos komunistų partijos pritarimo.

Tai tikrai ne privatus pirkinys“, – įsitikinęs Repke.

Gandai, kad Kinija neoficialiai teikia karinę paramą Rusijai kare su Ukraina, sklandė jau seniai.

 

Vienintelis skirtumas buvo tas, kad Kinija tada tiekė Rusijai seną sovietinę įrangą, taip pat naudodama kanalus buvusiose NVS šalyse. „DLR“ kovotojai privačiuose pokalbiuose pripažino, kad daug senos SSRS gamybos technikos jau atkeliavo į okupuotą Ukrainos dalį būtent lengva Pekino ranka.

Taip pat sklandė gandai, kad kinai Rusijos kariuomenei atvėrė prieigą prie savo palydovų, kad ji galėtų juos panaudoti karinėse operacijose prieš Ukrainą.

Dabar matome, kad Kinija Rusijos Federacijai tiekia nebe eksploatuojamus sovietinius šarvuočius, o savo vidaus ir tuo pačiu naujus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(38)
(-30)

Komentarai ()